Vlekken verwijderen - Ontdek alle onderhoudstips

Vlekken uit meubels verwijderen

Help, een vlek! Het is belangrijk om gemorst vet of vloeistof altijd onmiddellijk weg te nemen zodat het niet in je meubel kan dringen.

Of het nu je kat is, die een verloren glas fruitsap omstoot, of je peuter die iets laat vallen in de zetel, er zijn altijd situaties waarbij het niet mogelijk is om onmiddellijk actie te ondernemen.

Gelukkig hoeft een vlek er niet noodzakelijk voor altijd te blijven. Er zijn best wel wat manieren om vlekken uit je meubels te verwijderen.

Wil je vetvlekken uit hout verwijderen, of vlekken uit stoffen zetels halen dan kan WEBA je helpen. Leer vlekken verwijderen met de tips van Arsène.

Niemand houdt van groene tuinmeubels. Arsène toont je hoe je groene aanslag uit hout kan verwijderen

Gemorst in de zetel? Leer alles over vlekken uit je zetel verwijderen.

Laat vetvlekken geen doorn in je oog worden. Verwijder ze met Arsènes handige tips.

Hoe kan je het best schimmel op hout verwijderen? Je leest het hier.

Hoe kan ik vlekken vermijden op teak?

Teak is een hardhout die je gerust onbehandeld buiten kan laten staan. Dat betekent niet dat je geen vlekken kan maken op je teakmeubel.

Wil je vermijden dat je elke zomer vlekken moet wegschuren, behandel je het meubel met een teakbeschermer. Je leest er alles over op onze pagina teak behandelen.

Kan je vlekken uit een lederen zetel verwijderen zonder verkleuring?

Het is mogelijk om je leren zetel te reinigen zonder verkleuringen te veroorzaken.

Om zeker te zijn hoe het leer zal reageren op je reinigingsproduct test je het eerst uit op een klein onopvallend stukje van de zetel. Bijvoorbeeld onderaan de achterkant van de zetel als deze tegen de muur staat. Ga naar de pagina vlekken uit lederen zetel verwijderen om meer te lezen!

Hoe verwijder ik vetvlekken uit hout?

Om vlekken uit massief houten meubels te verwijderen, raden we de Wood power cleaner aan. Dit product reinigt, ontvet, en verwijdert hardnekkige vervuiling en vlekken. Schuur het meubel, indien nodig, licht en egaal (glad) met de bijgeleverde schuurspons (korrel schuurmateriaal P120 - P150). Wood Power Cleaner dient als voorbehandeling voor het gebruik van de Natural Wood Sealer. Breng Wood Power Cleaner royaal aan op een schone, pluisvrije doek. Wrijf het oppervlak vervolgens egaal in en laat het product kort inwerken. Wrijf het product daarna uit met een schone, pluisvrije doek en laat 15 minuten drogen.

Keer terug naar alle onderhoudstips