Onze winkels en magazijnen zijn geopend op Pinksteren en pinkstermaandag.

(10u-18u30)

Teak meubelen reinigen

Teak is een tropische houtsoort met een mooie donkerbruine, soms roodachtige kleur. Omdat dit hardhout zo goed tegen het weer bestand is, wordt teak vaak gebruikt voor tuinmeubelen.
Wil je jouw teak meubelen laten schitteren, dan kan je deze beter regelmatig reinigen. Arsène toont je graag hoe dat moet!  

Hoe kan je best een teak tafel reinigen? Arsène geeft je zijn beste tips!

Hoe kan ik mijn teakmeubel laten vergrijzen?

Teak dat niet behandeld is, zal met tijd door de zon vergrijzen. Als je je meubel onbehandeld buitenzet zal het op het einde van het zomerseizoen al veel lichter van kleur zijn.

Hou je van de grijze kleur maar wil je jouw meubel graag beschermen tegen water en vuil, dan kan je jouw meubel behandelen met Rectavit teakbeschermer. Deze totaalbescherming maakt het hout nog bestendiger tegen regen en vuil, maar laat UV stralen nog steeds tot het hout doordringen zodat het op natuurlijke wijze kan vergrijzen.   

Hoe moet ik mijn teakmeubel behandelen?

Na een grondige reiniging van je teakmeubel kan je Rectavit teakbeschermer tuinmeubel aanbrengen. Dit mag gewoon met een kwast of spons.

Breng deze teakbeschermer alleen aan op een volledig droog meubel. Herhaal deze behandeling 2x per jaar. Lees alles over de behandeling van je teakmeubel op de pagina Teak behandelen

Mag mijn teak tuinmeubel buiten blijven staan in de winter?

Hoewel teak zeker bestand is tegen een zomerbui, raden we toch aan om jouw tuinmeubelen na het zomerseizoen steeds onder een afdak of in een tuinhuis te plaatsen. Zo kan je de levensduur van je tuinmeubelen aanzienlijk verlengen.

Kan je jouw meubel niet op een vorstvrije plek opslaan, zet het dan zeker op ongelijke blokjes. Zo zorg je voor een betere afwatering en zal jouw meubel niet kapotvriezen door contact met de bevroren grond.

Hoe kan ik groene aanslag uit mijn teak meubel verwijderen?

Reinig een teakmeubel nooit met een hogedrukreiniger. Hierdoor zal je hiermee het meubel beschadigen. Je kan groene aanslag uit je teakmeubel verwijderen door het te behandelen met Rectavit teakreiniger tuinmeubel. Lees er alles over op de pagina groene aanslag uit hout verwijderen. 

Ook interessant:

Marmer onderhouden
Eikenhout behandelen
Teak tafel behandelen
Stoffen zetel reinigen
Onbehandeld hout schoonmaken

Keer terug naar alle onderhoudsinstructies