Meubels behandelen

Je meubels behandelen en beschermen

Om te voorkomen dat er vlekken in je nieuwe meubels komen, kan je deze best preventief beschermen. Voor heel wat onderhoudsgevoelige meubels, heeft WEBA onderhoudsgidsen-en producten.

Dankzij het behandelen van je meubels geef je de meubels een veel langere levensduur. Vergeet niet op regelmatige basis te reinigen en erna opnieuw te behandelen. Zo blijft je meubel net als nieuw!

Leer hoe je hout kan behandelen om het optimaal te beschermen.

Eik behandelen? Arsène geeft je zijn beste tips.

Lees hoe je het best marmer kan onderhouden.

Leer teak meubelen behandelen met Arsène.

Hoe moet ik een teak tafel behandelen?

Bij het eerste gebruik van je teak tafel, bescherm je het meubel best volledig met een teakbeschermer. Wij raden Rectavit teakbeschermer tuinmeubel aan.

Vervolgens bescherm je je meubel best elk jaar in het voorjaar opnieuw. Zo zal je meubel er niet enkel mooi blijven uitzien, maar is het ook beschermd voor het zomerseizoen.

Berg je tuinmeubelen in de herfst op onder een afdak of in een tuinhuis en plaats ze op ongelijke blokjes. Zo bevorder je de afwatering en voorkom je dat ze kapotvriezen door direct contact met de bevroren grond.

Hoe kan ik eikenhout behandelen zonder kleurverschil?

Wanneer je een reinigings- of beschermingsproduct voor het eerst gebruikt is het heel belangrijk om het altijd eerst op een klein, onopvallend plekje uit te testen. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Om je eik te beschermen kan je onze Wood Care kit gebruiken. Doe dit al voor je het eikenhouten meubel in gebruik neemt. Zo beperk je de gebruikssporen tot het minimum.

Wanneer er toch vlekken tevoorschijn komen kan je het meubel grondig reinigen en opnieuw beschermen.

Moet ik marmer behandelen?

Marmer is een natuursteen die niet moet beschermd worden voor gebruik. Omdat marmer gevoelig is voor zuren, gebruik je beter glasonderzetters en placemats.

Zo kunnen zuurhoudende drankjes (frisdrank, sinaasappelsap,…) en voedingswaren geen kans krijgen om het blad te beschadigen.