Onderhoudstips

Hoe onderhoud ik mijn meubels

Je hebt net je nieuwe meubels in huis, heerlijk! Het lijkt misschien bijna zonde om ze te gebruiken, want dan zullen ze er niet meer ‘net nieuw’ uitzien.

Met onze onderhoudstips kan je nog heel lang van je meubels genieten. Het onderhoud van meubels kan soms onbegonnen werk lijken, maar ons handig onderhoudsadvies helpt je zo vooruit om je producten snel en zonder zorgen te beschermen en onderhouden.

Voorkom vlekken op je meubels door je meubels vooraf te behandelen.

Lees Arsène’s tips om vlekken uit je meubelen te verwijderen.

Waar kan ik de onderhoudsinstructies van een product terugvinden?

Bij meubels die onderhoudsgevoelig zijn, zoals massief hout, kan je onderhoudstips vinden bij de productinfo. Als WEBA voor een bepaald meubel onderhoudsproducten heeft, zal je dat ook op de productpagina terugvinden onder de rubriek ‘ook interessant’.
Ook kan je op onze onderhoudspagina nalezen hoe je een bepaald materiaal het best onderhoud.

Waar kan ik de onderhoudsproducten voor een product kopen?

WEBA verkoopt voor sommige materialen ook onderhoudsproducten. Bij WEBA hebben we onderhoudskits voor stof en tapijt, leder, geborsteld leder en massief hout.
Test een product voor je het gebruikt steeds uit op een kleine, niet zichtbare plek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Hoe vaak moet mijn meubel behandeld worden?

Je meubel op regelmatige tijdstippen reinigen en behandelen helpt om de levensduur te verlengen. Hoe vaak je een meubel moet behandelen hangt af van de gebruiksfrequentie.

Bescherm je meubel indien nodig bij het eerste gebruik. Vervolgens kan je na verloop van tijd het meubel grondig reinigen en het vervolgens weer een nieuwe beschermlaag geven.

Teak tuinmeubelen bescherm je best jaarlijks opnieuw in de lente. Massief houten meubelen moeten zo’n twee à drie keer per jaar een nieuwe beschermlaag krijgen. Leer en geborsteld leer worden best vaker behandeld: om de 10 à 12 weken bij intensief gebruik (veel zonlicht, nabijheid van warmtebronnen,…).

Onderhoud & toebehoren voor je salon
Onderhoudstips voor houten meubels
Onderhoud van marmeren meubels
Onderhoud van teak tuinmeubelen
Reinigen van tapijten