Teak tuinmeubelen onderhouden

Je teak tuinmeubelen kan je doorheen de zomer gewoon eens afnemen met een vochtige doek voor of na je ze gebruikt hebt. Zo hoef je niet aan een stoffige tafel eten. Zijn je tuinmeubels te vervuild en hebben ze nood aan wat meer dan gewoon water? Dan kan je het grondig reinigen, dit doe je best jaarlijks. We raden aan om dit telkens bij het begin van de lente te doen, wanneer je je tuinmeubelen terug naar buiten brengt.
Belangrijk: breng het product enkel aan op een droog teakmeubel. Herhaal de behandeling jaarlijks voor het beste resultaat.

 • Maak het hout nat met een gieter of tuinslang (gebruik geen hogedrukspuit!)
 • Breng teakreiniger onverdund en rijkelijk aan op het hout met een borstel of doek.
 • Laat het enkele minuten inwerken zonder te laten drogen. Vermijd de behandeling in volle zon, omdat dit het droogproces versnelt.
 • Wrijf met een borstel of schuurspons over het oppervlak om het vuil te verwijderen
 • Spoel het meubel af met een gieter of tuinslang (gebruik wederom geen hogedrukspuit!).
 • Na het reinigen kan je het meubel beschermen. Als bescherming tegen vet, mos en andere hardnekkige vlekken raden wij onze teakbeschermer voor tuinmeubelen aan. Het product is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of spons. Breng een beschermlaag aan op het volledige meubel. Indien het gaat om een tafel, geef je het tafelblad twee lagen teakbeschermer.

  Algemene onderhoudstips

  Berg je tuinkussens op het einde van de dag droog op.

  Plaats je tuinmeubelen buiten het zomerseizoen steeds onder een afdak of in een tuinhuis om de levensduur te verlengen. Je tuinmeubelen kunnen een zomerbui heelhuids doorkomen, maar buiten het zomerseizoen is het heel belangrijk om je tuinmeubilair op te slaan op een droge, vorstvrije plek om vorst- of vochtschade bij koude, regen of vriesweer te voorkomen. Plaats bij vriesweer ook ongelijke blokjes onder de poten van je tuintafel, loungeset of andere tuinmeubelen. Zo zorg je voor een betere afwatering en voorkom je dat ze kapotvriezen door direct contact met de bevroren grond.

  Vond je deze pagina interessant? Neem dan ook een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

  Teak tuinmeubel reinigen
  Houten tuinmeubelen reinigen
  Houten tafel behandelen
  Lederen zetel reinigen
  Eikenhout behandelen

  Terug naar Onderhoud