Vlekken uit zetel verwijderen

Hoe kan je vlekken uit een zetel verwijderen? Toegegeven, zelfs Arsène durft wel eens te eten in zijn zetel. De kans op morsen en vlekken is dan best hoog. Gelukkig is hij ondertussen een kei geworden in het reinigen van vlekken op zetels.

Leer hier Arsènes beste methodes om vlekken uit een stoffen zetel te verwijderen

Hoe moet je vlekken uit een leren zetel halen? Je leest het hier!

Hoe onderhoud ik best mijn zetel?

Je zetel goed onderhouden zorgt ervoor dat je minder problemen hebt om vlekken te verwijderen. Hoe langer een vlek kan indrogen, hoe moeilijker het wordt om hem te kunnen verwijderen.

Hoe onderhoud je best een zetel? Zorg allereerst dat je het vocht of vet zo snel mogelijk opneemt met een propere doek als je morst. Zo voorkom je zoveel mogelijk het intrekken van vuil in de zetel. Stofzuig vervolgens op tijd en stond de zetel, eventueel met speciale mondstukken die hiervoor bestemd zijn.

Afhankelijk van hoe intensief de zetel gebruikt wordt, raden we aan om ongeveer 1 keer per jaar jouw zetel grondig te reinigen met de Cleantex textielreiniger. Vergeet niet om nadien ook je zetel weer te behandelen met textielbeschermer, zodat je zetel weer optimaal beschermt is tegen vuil en water.

Kan ik mijn lederen zetel reinigen met melk?

Hoewel je online heel wat blogs terug kan vinden die je uitleggen hoe je een lederen zetel met melk kan reinigen, raden we dit niet aan. Melk verzuurt en dit kan een onaangename geur afgeven.

Wil je je leer opfrissen, gebruik dan de leather care kit. Daarin zit een leather cleaner, waarmee je het leer grondig kan reinigen. Daarnaast zit er ook een Care en protect olie in de set, waarmee je het gereinigde leder ook onmiddellijk weer goed kan beschermen.

Mag ik mijn stoffen zetel reinigen met soda?

Indien je grondig je zetel wil reinigen, raden we af om soda te gebruiken.

Ook interessant:

Langharig tapijt reinigen
Stoffen zetel reinigen
Banken reinigen
Vetvlekken verwijderen
Salononderhoud en toebehoren

Terug naar Onderhoud