Vetvlekken verwijderen

Een vetvlek op een houten tafel is zowat de meest voorkomende van alle vlekken. Toch kan je ze moeilijk vermijden.

Een pan waarin de olie nog wat pruttelt, een kindje die morst tijdens het eten. Voor je het weet heb je te maken met een vetvlek.

Hoewel je een tafel kan beschermen met een kunststof tafelzeil, past dit niet altijd in je interieur. Heb je pech met een vlek, dan lees je hier hoe je ze best kan verwijderen! Leer vetvlekken uit hout verwijderen met Arsène

Mag ik hout ontvetten met azijn?

Hout ontvetten met azijn is geen goed idee. Hoewel azijn een ontvettende en ontkalkende werking heeft, is het een erg bijtende stof die je best niet gebruikt om je meubel mee te reinigen.

Onze wood care kit heeft een krachtige houtreiniger die speciaal voor hout is ontwikkeld en tot diep in het hout zal reinigen zonder het hout te beschadigen.

Kan ik mijn meubel beschermen tegen vetvlekken?

Voorkomen is steeds beter dan genezen. Heel wat van onze producten zoals salons en houten meubels, kan je behandelen voor je ze in gebruik neemt. Zo bescherm je ze al goed voor het dagelijkse gebruik de meubels kan vervuilen.
Anders kan je ook een hoes kopen om rond je meubel te doen, zo bescherm je het meubel, en heb je een hoes die gemakkelijk kan gewassen worden in de wasmachine.

Hoe vaak moet mijn houten salontafel gereinigd worden?

Hoe vaak een meubel moet gereinigd worden, hangt vooral af van de intensiteit waarmee je het meubel gebruikt. Een salontafel die je elke dag gebruikt zal sneller vlekken krijgen dan een bijzettafel waar je enkel decoratie op plaatst.

De belangrijkste parameter is vooral: wanneer jij vindt dat het meubel er te vies uitziet. Hoe vaak je meubel dus gereinigd wordt, beslis jij vooral zelf.

Ook interessant:

Groene aanslag op hout verwijderen
Schimmel op hout verwijderen
Houten meubels reinigen
Zetels reinigen
Houten tafel behandelen
Eikenhout behandelen

Terug naar Onderhoud