Onze winkels en magazijnen zijn geopend op Pinksteren en pinkstermaandag.

(10u-18u30)

Kleerkasten

Producten 1-48 van 395

395 producten
  Van hoog naar laag sorteren
  per pagina

  Producten 1-48 van 395

  395 producten
   Van hoog naar laag sorteren
   per pagina

   Gedaan met rondslingerende kleren

   Dankzij je nieuwe kleerkast van WEBA kan je jouw kleren, schoenen en accessoires voortaan netjes opbergen! Bij ons vind je goedkope kleerkasten, kleerkasten met schuifdeuren, draaideurkasten, maar ook een groot aanbod in dressings en maatwerk. Ook voor jeugdkamers en babykamers vind je in ons aanbod een geschikte kinderkleerkast of babykamerkast.

   Wanneer je een kleerkast koopt, is het belangrijk om vooraf goed in te schatten wat je nodig hebt. Denk daarbij aan hoeveel ruimte je hebt, welk soort kleren je wil opbergen en wat je budget is. Bij slaapkamerkasten zijn er namelijk talloze mogelijkheden qua afmetingen, type deuren en indeling.

   Afmetingen kleerkast

   Bij losstaande kasten zijn verschillende kastbreedtes mogelijk. Heb je maar beperkte ruimte, dan kies je beter voor een smalle kleerkast of een kleine kleerkast met 1 of 2 deuren. In een grotere slaapkamer past wel gemakkelijk een grote kleerkast, zoals een 3-deurs kleerkast of 4-deurs kast.

   Ook de diepte en de hoogte van de kleerkast kan variëren, afhankelijke van de grootte van de kamer. Is het plafond in de ruimte laag? Kies dan een lage kleerkast. Lage kleerkasten hebben als voordeel dat je gemakkelijk bij de bovenste legplanken kan, ideaal dus voor in een kinderkamer. Zoek je een halkast om je smalle gang in te richten? Ga dan voor een ondiep exemplaar.

   Wil je elk hoekje van de kamer optimaal benutten? Dan is een hoekkleerkast een praktische en elegante oplossing. Als de kamer een ongewone indeling heeft, kan een dressing op maat soelaas bieden. Een maatkast sluit namelijk naadloos aan op de muren, waardoor je geen kostbare opbergruimte verliest.

   Type deuren

   Heb je weinig plaats, dan bespaar je met een schuifdeurkast een hoop ruimte. Doordat de deuren van een schuifdeur kleerkast aan de bovenkant vastzitten met rails, nemen kastjes met schuifdeuren bij het openen geen extra plaats in. Ook een kleerkast op maat is een goede keuze in kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een smalle dressing.

   Pronk je graag met je garderobe? Kies in dat geval voor een kleerkast zonder deuren of een kledingrek. Heb je een kleiner budget? Garderobekasten met openslaande deuren, open kleerkasten of kledingrekken zijn in dat geval goedkope keuzes.

   Indeling kleerkast

   Afhankelijk van het type kledij dat je wil opbergen, kan je gaan voor een groter hanggedeelte (om hemden en jurken op te hangen en kreuken te voorkomen) of voor meer legplanken (voor T-shirts en truien). Bij sommige kledingkasten kan je achteraf nog extra kledingroedes of schappen toevoegen. Werk de indeling van je kast vervolgens af met kastaccessoires zoals een kledingzak en opbergboxen. Enkel nog wat kleerhangers erin en klaar!

   Om sokken, ondergoed, pyjama’s en sportkledij op te bergen, is een bijpassende ladekast naast je kleerkast erg handig. Vervolledig het plaatje met een praktische schoenenkast voor je schoeisel en een stijlvolle opbergmand voor je sjaals, mutsen en handschoenen. Je ’s ochtend klaarmaken ging nog nooit zo vlot!

   Stijlvolle kleerkast

   Kledingkasten dienen in de eerste plaats praktisch te zijn, maar ook de stijl van je kleerkast speelt een belangrijke rol in je interieur. Liefst past de slaapkamerkast namelijk mooi bij de rest van je slaapkamermeubilair. Wanneer je kiest voor een van onze slaapkamersets (heel handig voor wie het ouderlijke nest verlaat), dan ben je zeker dat je slaapkamerkledingkast dezelfde stijl heeft als je slaapkamer. Je vindt in ons gamma complete slaapkamers voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

   Ben je enkel op zoek naar een kast? Dan vind je ongetwijfeld een exemplaar naar jouw smaak in ons ruime aanbod. Qua uitvoering zijn er talloze mogelijkheden. Een zwarte en witte kleerkast worden vaak gezien als moderne kleerkasten. Een moderne kleerkast met strakke lijnen en neutrale, rustige kleuren past goed in een Scandinavisch interieur. Mag de kast wat meer opvallen? Opteer dan voor witte kleerkasten met hoogglanslak.

   Binnen een rustieke woonstijl kies je best voor een houten kleerkast of landelijke kleerkast. Een landelijke kast komt meestal in neutrale kleurtinten zoals beige, lichtbruin en wit. Houten kasten zoals een eiken kleerkast worden vaak als landelijk beschouwd. Vaak hebben kasten in die woonstijl lamellen op de deurfronten of een gedetailleerde afwerking met hier en daar een groefje of kapje in het hout.

   Ook erg populair is een industrieel interieur. Een industriële kleerkast bestaat vaak uit een grove houtsoort of een soortgelijke houtprint. Daarbij wordt de natuurlijke houtstructuur in de verf gezet en aangevuld met metalen details. Ook een zwarte kleerkast past goed binnen een stoere, industriële woonst.

   Als het uitzicht van de kast geen rol speelt, bijvoorbeeld als de kast op zolder komt te staan, dan kan je gaan voor een stoffen kleerkast. Wil je de ruimte groter laten lijken en meteen zien hoe je kleren je staan, kies dan voor een kleerkast met spiegel.

   Dressing & maatwerk

   Heb je een kamer op overschot en kleren in overvloed? Ook voor het samenstellen van jouw dressing en voor maatwerk kan je bij WEBA terecht. Kom gerust langs in een van onze winkels. Onze medewerkers loodsen je door de vele mogelijkheden en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

   Kleerkast kopen?

   Een goedkope kleerkast van prima kwaliteit, daarvoor zit je bij WEBA aan het juiste adres. Koop je kleerkast online of laat je inspireren in een van onze meubelwinkels in Gent, Deinze of Mons. Onze medewerkers helpen je graag op weg bij het kiezen van de perfecte kledingkast.

   In januari en juli kan je ook kleerkasten in solden kopen.