Teak meubels behandelen - Ontdek alle onderhoudstips

Omdat teak zo’n duurzame houtsoort is, wordt het vaak gebruikt voor buitenmeubelen. Ook voor binnenmeubelen en decoratie is teak heel geschikt! Als je optimaal voor je teakmeubel wil zorgen, kan je het best correct behandelen. Hoe je dat moet doen, dat lees je hier!

Hoe moet je een teaktafel behandelen? Arsène weet raad!

Lees hier de beste tips om een teakmeubel te behandelen

Je wil je teak tuinmeubel behandelen, maar je hebt geen idee hoe eraan te beginnen? Arsène toont je hoe het moet!

Moet een teaktafel behandeld worden?

Teak is een houtsoort die heel veel natuurlijke olie in zich draagt. Hierdoor is zelfs het onbehandelde hout van nature al beschermd. Dit maakt teak dan ook zo geschikt voor buitenmeubelen. Als je je teakmeubel niet behandelt zullen vetvlekken sneller in het hout trekken. Onbehandelde teak zal ook van nature vergrijzen en verdonkeren. Of je je teakmeubel behandelt is dus je eigen keuze.

Wil je vetvlekken geen kans geven, dan kan je altijd de teakfix gebruiken. Zo is het hout nog extra beschermd!

Mag ik mijn teakmeubel buiten laten staan in de winter?

Hoewel teak zonder problemen een zomerbui kan verdragen, zet je je tuinmeubel best wel onder een afdak of in een tuinhuis wanneer de winter eraan komt.

Ook vorst is geen goede vriend van teak. Kan je je tuinmeubelen niet op een vorstvrije plek opslaan tijdens de winter, steek dan ongelijke blokjes onder de poten van je tuinmeubelen. Zo bevorder je de afwatering en komt het meubel niet direct in contact met de bevroren grond.

Moet ik mijn teakmeubel afschuren voor ik het behandel met teakfix?

Als je een nieuw teakmeubel wil behandelen, hoef je het niet af te schuren voor je het behandeld met een teakbeschermer.

Een gebruikt meubel wordt best eerst gereinigd. Hiervoor hoef je geen schuurpapier uit te halen. Onze Rectavit teakreiniger is ideaal om mos, groene aanslag en vuil uit het hout te verwijderen. Gebruik nooit een hogedrukreiniger om je teak tuinmeubelen te reinigen!

Ook interessant:

Meubels reinigen
Teak tuinmeubelen onderhouden
Eiken meubelen opfrissen
Schimmel op hout verwijderen
Een zetel reinigen

Terug naar Onderhoud