Tapijt reinigen

Hoe moet je een tapijt schoonmaken? Wat houdt het onderhoud van een tapijt in? Hoe vaak moet je je tapijt reinigen? We helpen je graag om je tapijt fris en proper te houden. Hoe moet je een langharig tapijt reinigen? Arsène toont het voor!

Kan ik een tapijt reinigen met een stoomreiniger?

Hoewel stoomreinigers vaak aangeprezen worden als de ideale reinigingsmethode voor tapijten en vloeren, raden wij niet aan om je tapijt met een stoomreiniger te poetsen.

Voor dagelijks onderhoud is gewoon stofzuigen voldoende. Voor een diepere reiniging , of bij vlekken raden wij de textielreiniger Cleantex aan. Lees hiervoor verder op de pagina Langharig tapijt reinigen.

Bij vlekken kan je altijd eerst proberen om met een proper, nat zeemvel en een beetje zeep de vlek in te wrijven. Ga hierna met een doek met proper water over de vlek om de zeepresten te verwijderen. Op deze eenvoudige manier kan je al veel vlekken verwijderen.

Hoe moet ik een tapijt onderhouden?

Wil je jouw tapijt netjes houden, dan is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen. Zo voorkom je de opstapeling van vervuiling. Als je morst, neem dan de vloeistof zo snel mogelijk op met een schone doek. Zo kan het niet dieper in het tapijt trekken.

Kan ik een tapijt wassen?

Zelfs bij tapijtjes die in je wasmachine passen, raden wij af om ze zo te reinigen. Tenzij er specifieke wasvoorschriften vermeld worden op het tapijt, kan je deze het best reinigen zoals een groot tapijt, met de Cleantex textielreiniger.

Hoe kan ik roestvlekken verwijderen uit tapijt?

Roestvlekken zijn een echte doorn in het oog. Om zo’n vlekken kwijt te raken, kan je de vlek bewerken met Cleantex textielreiniger. Herhaal de behandeling enkele keren tot de vlek is verdwenen. Indien de roestvlek er al lang inzit en de textielreiniger niet lijkt te helpen, raden we professionele reiniging aan.

Ook interessant:

Salononderhoud
Lederen zetel reinigen
Vlekken uit zetel verwijderen
Stoffen stoelen reinigen
Onbehandeld hout schoonmaken
Vetvlekken verwijderen

Terug naar Onderhoud