Onze winkels en magazijnen zijn geopend op Pinksteren en pinkstermaandag.

(10u-18u30)

Meubels schoonmaken

Reinigen meubels - Ontdek alle onderhoudstips

Een meubel reinigen, da’s schoon! 

Je meubel schoonmaken is noodzakelijk. Na verloop van tijd krijgen zelfs behandelde meubelen gebruikssporen. Om je meubel weer op te frissen kan je het dan grondig reinigen.

Hoe je een meubel het best reinigt, hangt natuurlijk af van het materiaal. Een leren zetel reinigen, vraagt andere methodes dan een teak meubel reinigen.

Zowel voor hout, leer als stof hebben wij speciale reinigingsproducten om het reinigen van je meubel op een veilige en snelle manier te laten verlopen. Voor hardnekkige vlekken kan je raad vinden op onze pagina Vlekken uit meubels verwijderen.

Hou je meubels mooi door ze correct te reinigen!

Hoe kan je teak meubelen reinigen? Arsène leert je alles.

Eiken meubelen reinigen wordt simpel met deze handige tips.

Arsène toont je hoe je hout kan schoonmaken om je meubels helemaal in ere te herstellen.

Reinig je tapijten met deze gouden schoonmaaktips.

Lees hoe je marmer het best kan kuisen.

Hoe moet je een stoel reinigen?

Een zetel reinigen is makkelijker dan je denkt! Arsène geeft raad.

Hoe kan je best een tapijt reinigen?

Stofzuig je tapijt regelmatig. Bij een vlek of bevuiling behandel je het tapijt best met Textile Cleantex reiniger. Bij hardnekkige vlekken wordt professionele reiniging aanbevolen. Belangrijk: als je morst, neem dan het vet of de vloeistof onmiddellijk weg zodat het niet in het tapijt kan dringen.

Welk product gebruik ik best om marmer te kuisen?

Een gewone reiniging mag gewoon met een zachte, vochtige doek gebeuren. Gebruik zeker geen zure middelen, schuurmiddelen, schuursponzen of antikalkmiddelen, want die zullen het marmer aantasten en een doffe vlek maken op het oppervlak. Wanneer je marmer grondig wil reinigen kan je het oppervlak insmeren met groene zeep. Laat de zeep zo’n vijf minuten intrekken en spoel het marmer dan goed af. Wanneer alle zeepresten weg zijn, wrijf je het marmer op met een propere droge doek.

Mag ik mijn stoel schoonmaken met product?

Je wil jouw stoelen uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Hou bij de reiniging van je stoel rekening met het materiaal waaruit je stoel gemaakt is. Stoffen stoelen kan je reinigen en beschermen met onze textile reiniger, of je kan een hoes kopen voor je stoel, deze kan dan gewoon in de wasmachine. Ook voor leder, lederlook en hout hebben we speciale producten. Een kunststoffen stoel kan je gewoon met wat water en allesreiniger schoonmaken.

Kan ik gelakte meubels schoonmaken zonder dat ze dof worden?

Wil je dat je zwartgelakte meubels even mooi blijven glanzen als toen je ze net kocht, dan is het belangrijk om ze goed te beschermen. Hiervoor kan je ze inwrijven met Greenfix black. Behandel je meubel al voor je het in gebruik neemt, zo ben je zeker van het beste resultaat.  Later kan je de behandeling best 2 à 3 keer per jaar herhalen. 

Teak meubels behandelen
Onderhoud & toebehoren voor je salon
Groene aanslag uit hout verwijderen
Vetvlekken verwijderen uit hout

Keer terug naar alle onderhoudsinstructies