Zetel reinigen

Je zetel is ongetwijfeld je favoriete meubelstuk in je woonkamer. Omdat iedereen graag in een propere zetel zit, hebben we onze beste tips verzameld om je zetel te reinigen.

Je zetel kuisen kan een karweitje zijn dat je liever links laat liggen. Met Arsènes hulp is die salon voor je het weet terug helemaal proper!

Banken reinigen is niet zo moeilijk als het lijkt. Met onze hulp is je bank zo weer schoon!

Hoe een stoffen zetel reinigen? Arsène deelt graag zijn beste tips voor een proper gepoetste zetel.

Een lederen salon kuisen, dat doe je zo!

Moet ik mijn zetel laten reinigen

Je zetel reinigen kan je zeker zelf doen. Wil je nu een stoffen zetel proper maken, of je lederen zetel reinigen, WEBA helpt je graag. 

We hebben heel wat producten voor het reinigen van onze meubels. Heb je hardnekkige vlekken die maar niet willen verdwijnen? Dan kan het interessant zijn om je zetel door een professional te laten reinigen.

Hoe moet ik mijn suede zetel reinigen

Suede is een mooie, duurzame leersoort. De zachte, geborstelde uitstaling geeft producten in suede een luxueuse uitstraling.

Geborsteld leder lijkt echter heel erg op suede, omdat het ook een geborstelde structuur heeft. Het verschil tussen de twee is de zijde waarvan ze gemaakt zijn. Suede is gemaakt van de onderkant van de huid, die opgeschuurd wordt. Geborsteld leder wordt gemaakt van de bovenkant van de huid. Het is dikker en fijner van vezels. Vaak denken mensen een suede zetel te hebben, maar blijkt het eigenlijk geborsteld leder te zijn.

Om geborsteld leder of suede te reinigen heeft WEBA een speciale onderhoudskit.

Gebruik het nubuck sponsje om lichte, oppervlakkige vervuiling te verwijderen en het geborstelde uiterlijk te herstellen. Maar ronddraaiende bewegingen en let erop niet teveel druk op het leer te zetten.

Heeft je zetel een grondigere reiniging nodig, dan kan je de lotion en beschermingsspray voor geborsteld leer gebruiken. Test de producten altijd eerst uit op een onopvallende plaats om jezelf te verzekeren dat het geen kleurveranderingen zal veroorzaken op jouw leer.

Spray de special vintage lotion op het bijgeleverde doekje of met een schone witte washand of doek.  Wrijf de zetel vervolgens in met cirkelvormige bewegingen. Nu de zetel gereinigd is, kan je deze terug beschermen tegen vlekken met de onderhoudskit voor geborsteld leer.

Mag ik mijn lederen zetel reinigen met sunlight zeep?

Sunlightzeep, soda of melk worden vaak als alternatief voorgesteld om een lederen zetel te reinigen. We raden echter ten zeerste af om deze producten te gebruiken.

De kans is groot dat je meer vlekken maakt, of je zetel zelfs beschadigd. De natural leather cleaner is een natuurlijk product voor het reinigen van je lederen meubels.

Deze reiniger zal niet enkel je leder op een effectieve manier reinigen, het zal ook vlekken en oude, vervuilde lagen ledercrème verwijderen. Zo staat je zetel weer helemaal proper en klaar om beschermd te worden met olie of wax.

Ook interessant:

Stoffen stoelen reinigen
Leather care kit voor geborsteld leder
Langharig tapijt reinigen
Marmer kuisen
Teak tafel reinigen
Salononderhoud- en toebehoren

Keer terug naar alle onderhoudsinstructies