Eiken meubelen reinigen

Is je eiken meubel behandeld maar weet je niet hoe je dit meubel kan schoonmaken of reinigen? Lees dan zeker verder.

Is jouw eiken meubel nog onbehandeld, dan raden we aan eerst onze tips om eik te behandelen te lezen.

Hoe maak ik mijn eiken meubel schoon?

Over het algemeen volstaat een licht vochtige doek om jouw eiken meubel te reinigen. Afstoffen kan ook gewoon met een droge doek.

Grondige opfrisbeurt

Wil je jouw eiken meubel eens grondig reinigen, dan raden wij de wood power cleaner aan. Dit is een krachtige reiniger en ontvetter voor alle houtsoorten. Het zal je helpen om hardnekkige vervuiling en vlekken te verwijderen.

Giet voldoende product op een pluisvrije doek en wrijf het oppervlak egaal in. Laat de powercleaner kort inwerken, en wrijf het vervolgens uit met een schone, pluisvrije doek. Laat het meubel zeker 15 minuten drogen.

Behandel na elke grondige reiniging weer een nieuwe laag aan. Zo is je meubel weer beschermd en kunnen eventuele glimmende plekken ook verdwijnen.

Mag ik mijn massief houten meubel onbehandeld laten?

Het is uiteraard geen verplichting om jouw meubel te behandelen. Weet wel dat er een grote kans is op vlekken. Dat hangt af van het meubel en hoe je het zal gebruiken.

Wil je een spiegel met een massief houten kader in jouw hal plaatsen, dan is de kans klein dat je er iets op morst. Heb je een eiken salontafel, dan zal je vroeg of laat wel met een vlek te maken hebben.

Vlekken kan je proberen vermijden door onderzetters en placemats te gebruiken. Heb je vlekken op je massief houten meubel, dan zullen deze met tijd ook wegslijten. Of je kan je meubel reinigen met onze wood power cleaner.

Hoe vaak moet ik mijn houten meubel behandelen?

Voor je jouw massief onbeschermd houten meubel in gebruik neemt, kan je het best eenmalig beschermen met de  . Dit is een kleurloze, watergedragen impregneerolie die het hout zal beschermen tegen water, olie en vet.

Daarna kan je zo’n 4 keer per jaar jouw meubel behandelen met de Wood Matt Polish. Deze polish zal je meubel er weer frisser doen uitzien en blinkende vlekken in het hout weer mat maken.

Hoe moet ik marmer kuisen?

Marmer is een natuursteen die heel gevoelig is aan vlekken. Op de pagina marmer reinigen kom je alles te weten over hoe je het best je marmer poetst.

Hoe weet ik uit welk hout mijn tafel gemaakt is?

In onze online shop kan je bij elk product meer informatie vinden over de materialen. Bij onderhoudsgevoelige meubels, geven we ook extra raad voor een correcte behandeling en reiniging.

Wil je een meubel in onze fysieke winkel kopen? Vraag dan raad aan een van onze verkopers. Ze zullen je met veel plezier uitleggen hoe je jouw nieuwe meubel kan reinigen.

Ook interessant:

Meubels reinigen
Tapijt reinigen
Eik behandelen
Schimmel op hout verwijderen
Een zetel reinigen
Lakmeubels reinigen

Keer terug naar alle onderhoudstips