Stoelen reinigen

Stoelen horen bij de meest gebruikte meubelen in ons huis. Om langer van je stoel te genieten, kan je ze best op tijd en stond reinigen.  Zo voorkom je ernstige vervuiling en laat je ze weer in hun volle glorie stralen.

Hoe je jouw stoelen best reinigt hangt af van het materiaal van de stoel.

  • Houten stoelen behandel je net als je andere houten meubels, lees ons artikel houten meubels reinigen.
  • Kunststof stoelen zijn het eenvoudigst in onderhoud. Deze stoelen kan je simpelweg met multicleaner reinigen. Gebruik vervolgens een doek met helder water om de zeepresten weghalen.
  • Lederlook stoelen reinig je met de Leatherlook clean & care. Zo kan je de stoel in lederlook reinigen en verzorgen. Zo blijven je stoelen er fris en verzorgd uitzien.
  • Stoffen stoelen: Arsène leert je de beste manier om jouw stoffen stoelen te reinigen

Mag ik mijn stoffen stoel reinigen met een stoomreiniger?

Indien er hardnekkige vlekken in je stoffen stoel zijn getrokken, kan het een uitdaging zijn om deze weer proper te krijgen.

Indien de vlek behandelen met onze textielreiniger niet voldoende blijkt, raden we aan om professionele hulp te vragen.

Hoe kan ik mijn stoffen stoelen beschermen?

Voor je je stoffen stoel in gebruik neemt, kan je deze best behandelen met een textielbeschermer. Deze is onzichtbaar, maar beschermt de stof wel tegen water, olie of vet. Je kan deze behandeling jaarlijks herhalen, of na elke reiniging, voor een optimale bescherming.

Is mijn meubel uit leer of lederlook?

Koop je in één van onze fysieke winkels en vind je de info niet op de prijskaart?  Dan kan je steeds informatie opvragen bij onze medewerkers.

Op onze webshop kan je het materiaal terugvinden bij de productinformatie. Omdat imitatieleer gemaakt is om zo realistisch mogelijk te zijn, kan je het verschil vaak niet zien, ga dus zeker na uit welk materiaal jouw meubel gemaakt is.

Ook interessant:

Stoffen zetel reinigen
Leather care kit voor geborsteld leder
Langharig tapijt reinigen
Vlekken in lederen zetel verwijderen

Keer terug naar alle onderhoudstips