Een warme winter met WEBA

De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat iedereen op zoek gaat naar creatieve manieren om warm te winter door te komen. WEBA verzamelde een aantal tips om energie te besparen.

Hou de warmte in huis

Ook al staat de verwarming een graad lager toch zijn er heel wat mogelijkheden om het warm te houden. Met behulp van een tapijt en gordijnen hou je de warmte langer in huis.

Daarnaast kan je warmteverlies beperken door een tochtrol of tochtstopper aan de deur te gebruiken.

Bekijk

Ook een plaidwarme pantoffels en kamerjassen helpen je warm te houden wanneer de thermostaat een graad lager staat dan gewoonlijk. Neem daarnaast een hete tas thee, melk of koffie en je krijgt het binnen enkele minuten helemaal warm.

Bekijk

Warm slapen

Heb je het koud in bed of word je midden in de nacht wakker met koude voeten? Gebruik dan een kersenpitkussen of warmwaterkruik. En vervang je dekbedovertrek door een flanellen dekbedovertrek.

Energie besparen

Energie besparen kan op verschillende manieren. Je hoeft niet te investeren in extra isolatie of zonnepanelen om je verbruik te verminderen.

Gebruik deze kleine aanpassingen om jouw energieverbruik te doen dalen.

Verstandig energie verbruiken

Gebruik een slimme tijdschakelaar of een domino met timer om energie te besparen wanneer het niet nodig is (overdag en ’s nachts).

Haal de oplader van je mobiel uit het stopcontact zodra je mobiel volgeladen is want die oplader verbruikt constant stroom. Dat betekent dus ook dat het niet handig is om je mobiel de hele nacht aan de lader te hangen, want zo lang duurt het niet om je smartphone op te laden.

Je kan ook gebruik maken van een verlengsnoer met een vaste aan/uit-knop. Vergeet niet om er ook gebruik van te maken.

Vermijd zware verbruikers

Vervang je laatste halogeenlampen door een ledlamp. Met het gebruik van LED-lampen kan je per jaar zo’n 50 euro aan stroomkosten besparen.

Maak gebruik van je dimbare lampen. Dat is niet alleen gezelliger maar bespaart ook elektriciteit.

Was op 30° en hang je was op aan een droogrek.

Plan je energieverbruik in

Programmeer je thermostaat. Door de thermostaat zo in te stellen dat hij automatisch harder of zachter gaat, vergeet je nooit meer om hem ‘s avonds lager te zetten. Die thermostaat kan je trouwens al een uur voordat je naar bed gaat omlaag.
Het is beter om de verwarming constant op een lage temperatuur te houden, dan hem steeds aan en uit te zetten. Als je het toch warmer wil hebben in huis verhoog de temperatuur dan steeds een beetje, en niet in één keer heel veel.

Ook wasmachine en droogkasten hebben vaak een timerfunctie zodat je die aan nachttarief kan laten draaien.

Meer tips om te besparen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de scherpste promoties als eerste in jouw mailbox.