Lederen zetel reinigen

Om je leren bank goed te kunnen onderhouden is het belangrijk om te weten uit welk leer hij gemaakt is. Online staat bij elk product van welk materiaal het gemaakt is. In de winkel is deze info ook beschikbaar. Heb je twijfels over de bank die jij gekocht hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst, we kunnen je ongetwijfeld meer info geven.

Beschermd leer

De meeste leren producten bij WEBA zijn beschermd leer. Dat is een leer dat gecorrigeerd, gekleurd en beschermd is. Om beschermd leer te onderhouden raden we onze Leather Care kit voor beschermd leer aan. De kit bestaat uit 2 producten:

1. Leather Care & Protect
Dit product houdt het leer soepel en beschermt het tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. Vernieuw de beschermlaag best om de 10 à 12 weken, of elke maand bij intensief gebruik. *

2. Natural Leather Cleaner
Gebruik deze cleaner als je het leer grondig wil reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leer daarna altijd goed af met een schone katoenen doek.
Belangrijk! Als je het leer grondig reinigt met de Natural Leather Cleaner, dan neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet zeker niet om het leder opnieuw te beschermen!

Geolied en gewaxt leer reinigen

Geolied en gewaxt leer is een open leder dat niet gecorrigeerd of beschermd, maar wel gekleurd is.
Door het leder niet te corrigeren of te beschermen, behoudt het z'n natuurlijke uitstraling. Kleine onzuiverheden zoals insectenbeten en littekens kunnen daardoor zichtbaar zijn. Enkel de beste huiden komen hiervoor in aanmerking.

Geolied en gewaxt leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet en vocht en moet hier onmiddellijk tegen beschermd worden. Wij raden hiervoor Leather Care kit voor geolied en gewaxt leder aan. De kit bestaat uit twee producten:

1. Natural Leather Wax & Oil: voedt, houdt het leer soepel en beschermt tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. De beschermlaag dient om de 10 à 12 weken vernieuwd te worden of om de maand bij intensief gebruik.*

2. Natural Leather Cleaner: gebruik je als je het leder grondig wilt reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leder daarna steeds goed af met een schone katoenen doek.

Belangrijk! Als je het leder grondig reinigt, neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet daarom zeker niet om het leder opnieuw te beschermen na elke grondige reiniging met het product.

Geborsteld leer reinigen

Geborsteld leer is anilineleer waarvan de oppervlaktelaag geborsteld of gepolijst is om het een fluweelachtige structuur te geven. Door het leder niet te corrigeren of te beschermen, behoudt het z'n natuurlijke uitstraling. Kleine onzuiverheden zoals insectenbeten en littekens kunnen daardoor zichtbaar zijn. Enkel de beste huiden komen hiervoor in aanmerking.

Geborsteld leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet en vocht en moet hier onmiddellijk tegen beschermd worden. Wij raden hiervoor Leather Care kit voor geborsteld leder aan. De kit bestaat uit twee producten:

1. Special Leather Protector
Dit product voedt het leer, houdt het soepel en beschermt het tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. De beschermlaag dient om de 10 à 12 weken vernieuwd te worden. Vernieuw de beschermlaag om de maand bij intensief gebruik. *

2. Special Leather Vintage Lotion: gebruik je als je het leder grondig wilt reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leder daarna steeds goed af met een schone katoenen doek.

Belangrijk! Als je het leder grondig reinigt, neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet daarom zeker niet om het leder opnieuw te beschermen na elke grondige reiniging met het product.

*Intensief gebruik  geldt wanneer het leer blootgesteld wordt aan veel zonlicht, de nabijheid van warmtebronnen of wanneer er veel met jeanskledij in gezeten wordt.

Leder & lederlook gemengd

Dit meubel bestaat zowel uit onderdelen in leder als onderdelen in lederlook. Onderhoudsproducten voor leder mogen in geen geval gebruikt worden op lederlook onderdelen en omgekeerd!

1. Het zitvlak, de rug en de armleuningen bestaan uit beschermd leder.

Om beschermd leder te onderhouden raden wij Leather Care kit voor beschermd leder aan. Lees hierboven bij het onderdeel beschermd leer hoe je het best je beschermd leer onderhoudt.

2. De andere delen zijn bekleed met lederlook.

Voor een gewoon onderhoud volstaat een licht vochtige doek. Voor een grondig onderhoud raden we Leatherlook Clean & Care aan. Test het product eerst op een onopvallende plaats op kleurechtheid en kleurbestendigheid. Vervolgens verstuiven en met een propere, pluisvrije doek droogwrijven. Herhaal de behandeling elke vier tot zes maanden, afhankelijk van de omgeving (zonlicht of verwarmingssysteem) en intensiteit van gebruik. *
Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog de lederlook daarna steeds goed af met een schone katoenen doek.

Belangrijk: als je morst, neem dan het vet of de vloeistof onmiddellijk weg zodat het niet in de bekleding kan dringen.

Lederlook

Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het imitatieleer daarna steeds goed af met een katoenen doek. Voor een grondig onderhoud raden we Leatherlook Clean & Care aan. Test het product eerst op een onopvallende plaats op kleurechtheid en kleurbestendigheid. Vervolgens verstuiven en met een propere, pluisvrije doek droogwrijven. Herhaal de behandeling elke vier tot zes maanden, afhankelijk van de omgeving (zonlicht of verwarmingssysteem) en intensiteit van gebruik.*

Belangrijk: als je morst, neem dan het vet of de vloeistof onmiddellijk weg zodat het niet in de bekleding kan dringen.

*Intensief gebruik geldt wanneer het leer blootgesteld wordt aan veel zonlicht, de nabijheid van warmtebronnen of wanneer er veel met jeanskledij in gezeten wordt.

Vond je dit een interessante pagina? Neem dan zeker een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

Stoffen zetel reinigen
Banken reinigen
Vlekken uit lederen zetel verwijderen
Stoffen stoelen reinigen
Langharig tapijt reinigen

Terug naar Onderhoud