Onbehandeld hout schoonmaken

Ben je fan van je houten meubel, maar wens je het eigenlijk niet te behandelen? Dan is de kans groot dat je snel vlekken zal krijgen. Geen nood, mits een beetje voorzichtigheid zijn die vlekken altijd wel nog te verwijderen.

Basis onderhoud van onbehandeld hout

Dagdagelijks kan je meubels uit onbehandeld hout schoonmaken met een zachte borstel of een droge microvezeldoek. Doe dit minstens 1 keer per week, zodat stof en ander vuil niet kunnen opbouwen. Zo zal je minder vaak je hout grondig moeten reinigen.

Grondige reiniging

Wil je toch je meubel grondiger reinigen, let dan heel erg op met natte poetsmethodes! Water gaat niet goed samen met onbehandeld hout. De kans is veel groter dat je het meubel zou beschadigen.

Onthoudt dat als je oppervlakkige vlekken gewoon laat voor wat ze zijn, ze uiteindelijk ook vanzelf zullen wegslijten. Als het natuurlijk te erg wordt, wil je gewoon zelf eens het meubel goed kunnen reinigen. Gelukkig hebben we hier onze Wood Power Cleaner voor. Een product dat je kan gebruiken voor alle houtsoorten. Je reinigt en ontvet het meubel en kan er zelfs hardnekkige vervuiling en vlekken mee verwijderen.

Indien nodig kan je het hout lichtjes opschuren met een schuurspons (korrel schuurmateriaal P120-P150) Schuur steeds in de richting van de houtnerf, zodat je de tekening van het hout niet beschadigt.
Tip: in onze Wood Care kit, wordt dit schuursponsje bijgeleverd!

Eens je oppervlak egaal en glad is, mag de Wood Power Cleaner bovengehaald worden! Breng het product royaal aan op een schone, pluisvrije doek. Wrijf het oppervlak vervolgens egaal in en laat het product kort inwerken. Wrijf het product daarna uit met een schone, pluisvrije doek en laat 15 minuten drogen.

Nu deze reiniging compleet is, kan je het meubel ook perfect behandelen tegen water en vuil. Gebruik daarvoor onze Natural Wood Sealer: een watergedragen, kleurloze impregneerolie die je kan gebruiken voor alle houtsoorten.

Wil je meer weten over je meubels behandelen? Neem dan zeker een kijkje bij deze interessante pagina’s:

Houten tafel behandelen
Teak tafel behandelen
Eiken meubel opfrissen
Houten tuinmeubelen reinigen
Vetvlekken uit hout verwijderen

Terug naar Onderhoud