Stoffen stoelen reinigen

We zijn fan van stoffen stoelen, ze komen in alle kleuren en maten en zijn zacht en comfortabel.

Wel is het belangrijk dat je ze op de juiste manier onderhoudt zodat ze niet vervuilen. Hoe pak je dat aan? We helpen je graag verder!

Dagelijks onderhoud

Om je stoelen zo lang mogelijk schoon te houden kan je best elke dag de stoelen afborstelen of afvegen met een droge doek. Zo heb je in een handomdraai alle stofdeeltjes en kruimels mee. Door dit elke dag te doen vermijd je dat de stoel veel erger vervuild. Merk je dat een droge doek niet het gewenste effect heeft, dan kan je een schone doek natmaken en goed uitwringen zodat de doek vochtig aanvoelt, maar niet nat is. Teveel water gebruiken kan ervoor zorgen dat je kringen krijgt op je stoelen, en dat wil je natuurlijk liefst vermijden.

Een beschermde stoel is er 2 waard!

Om je stoelen minder vatbaar te maken voor water en vuil kan je ze best beschermen. Onze textielbeschermer is hier ideaal voor. Behandel de stoel onmiddellijk na aankoop, voor je hem in gebruik neemt. 

  1. Ga met een propere doek over de stoel om stof en eventuele vuiltjes van het transport te verwijderen.
  2. Is de stoel schoon? Test het product altijd eerst eens uit op een onzichtbaar stukje stof, zoals aan de onderkant van de zitting. (Pas na drogen vergelijken.)
  3. Breng dan de textielbeschermer in gelijke lagen aan op het stoffen gedeelte van de stoel. Doe dit in een erg goed geventileerde ruimte. Hou de spuitbus rechtop en spuit het product van zo’n 20 à 30cm afstand in gelijkmatige banen
  4. Laat de stoelen zo’n 12u drogen in de goed geventileerde ruimte
  5. Herhaal deze behandelen jaarlijks, of na elke reiniging.

Vlekken verwijderen van stoffen stoelen

Heb je gemorst en is er toch een vlek op je stoffen stoel? Dan kan je deze best verwijderen met onze Textielreiniger Cleantex.

Hoe ga je te werk?

  1. Neem bij het morsen onmiddellijk zoveel mogelijk van het vocht op met een schone doek of keukenpapier. Zo voorkom je dat het vocht of vet erg diep in de vezels van de stof kan dringen.
  2. Spuit vervolgens Cleantex op het oppervlak. (Pas op wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt. Test het altijd eerst uit op een kleine onopvallende plek, om zeker te zijn dat het product geen effect heeft op de kleur van je stoel)
  3. Cleantex is een licht schuimend product. Je kan gerust het product wat inborstelen of met een schone doek inwrijven, om de vlek nog beter te verwijderen.
  4. Laat de cleantex vervolgens even inwerken en neem het nadien op met een propere doek.
  5. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kan u de vorige stappen herhalen om een beter resultaat te behalen

Fan van deze onderhoudstips? Ontdek ook deze interessante pagina’s over meubelonderhoud:

Houten tafel behandelen
Langharig tapijt reinigen
Stoffen zetel reinigen
Banken reinigen
Vlekken in lederen zetel verwijderen

Terug naar Onderhoud