Houten meubels behandelen - Ontdek alle onderhoudstips

Onbeschermd hout kan snel vlekken krijgen. Daarom raden we aan om je houten meubel te behandelen voor je het in gebruik neemt. We tonen je graag hoe je jouw meubels het beste kan behandelen.

Je houten tafel behandelen, hoe doe je dat goed? Arsène helpt je om je tafel een langere levensduur te geven

Hoe kan je jouw houten tuintafel behandelen? Met deze tips is het zo gebeurd!

Mijn massief houten meubel was behandeld toen ik het kocht, moet ik het nog behandelen?

Je meubel heeft al een laag wax of olie die het beschermt. Je hoeft het dus niet onmiddellijk te behandelen. Als je wil dat het hout goed beschermd blijft, kan je wel best 3 à 4 keer per jaar het hout opnieuw behandelen. Hiervoor raden wij Wood WaxOil aan.

Dit is een universeel verzorgingsproduct en bestaat uit een combinatie van zuivere was en natuurlijke olie. Het product is speciaal voor alle houtsoorten met een naturel of matte was- en/of olielaag. De WaxOil biedt extra bescherming, verzorgt, voedt en verfrist.

Mag ik mijn massief houten meubel onbehandeld laten?

Of je jouw houten meubel behandelt of niet, is natuurlijk jouw keuze. Als je je meubel niet behandelt zullen er sneller vlekken ontstaan. De meeste vlekken slijten van zelf weg met tijd. Als ze storend zijn, kan je de tafel reinigen met bijvoorbeeld de Wood Power Cleaner. Zo fris je het meubel weer helemaal op.

Ben je geen fan van vlekken, maar wil je je houten tafel niet behandelen, dan kan je ook kiezen voor een tafelkleed uit kunststof. Een doorzichtig tafelkleed onthult nog steeds de mooie tafel, maar beschermt hem ook tegen vlekken.

Let wel op; Als er een gaatjes in het tafelkleed komen, kunnen er ook vlekken ontstaan, die pas later opgemerkt worden.

Hoe weet ik uit welk hout mijn tafel gemaakt is?

In onze online shop kan je bij elk product meer info vinden over de materialen. Bij onderhoudsgevoelige meubels, geven we ook extra onderhoudstips voor een correcte behandeling en reiniging.

Wil je een meubel in onze fysieke winkel kopen, vraag dan raad aan een van onze verkopers. Ze zullen je met veel plezier uitleggen hoe je jouw nieuwe houten meubel moet behandelen.

Ook interessant:

Meubels reinigen
Eik behandelen
Teak tuinmeubel behandelen
Lakmeubels reinigen
Marmer onderhouden


Keer terug naar alle onderhoudsinstructies