Marmer meubel onderhouden - Ontdek onze onderhoudstips

Marmer is een natuursteen die niet behandeld hoeft te worden. Let wel op met zuren en bijtende reinigingsproducten. Marmer meubelen reinig je beter gewoon met water. Droog nadien je het meubel goed.  Aangezien marmer een kalksteen is, kan water ook plekken maken indien het niet wordt afgedroogd.

Om vlekken te vermijden kan je best onderzetters en placemats gebruiken om zuurhoudende dranken zoals frisdrank en fruitsap op te zetten. Ook koffie kan vlekken maken als je het niet op tijd wegveegt met een vochtige doek.

Wil je weten hoe je best vlekken kan verwijderen, lees dan onze schoonmaaktips.

Waarom krijg ik matte vlekken op marmer?  

Als je marmer reinigt met bijtende producten of reinigingsproducten met ontkalkende werking, is de kans groot dat je marmer matte vlekken zal krijgen.

Marmer is een kalksteen, ontkalker en zuren zorgen ervoor dat de steen matte vlekken krijgt.  Gebruik bij voorkeur zo weinig mogelijk reinigingsmiddel en test een nieuw product steeds uit op een klein onzichtbaar plekje om te zien welk effect het product zal hebben op jouw marmer.

Spoel na het reinigen altijd goed na met proper water en droog marmer altijd af met een droge doek, want ook gewoon water kan plekken maken op marmer.

Mijn marmeren meubel wordt steeds sneller vuil?

Zelfs wanneer je marmer reinigt met groene zeep, kan je best maar weinig zeep gebruiken. Groene zeep is heel vettig, waardoor het geschikt is voor de reiniging van natuurstenen. Als je er teveel van gebruikt, laat het een dun vettig laagje na op het marmeren blad. Daardoor gaan stof en vuil zich sneller aan het marmer hechten.

Wil je zeker zijn dat er geen zeepresten op het marmer achterblijven, spoel dan altijd goed na met helder water. Vergeet niet het marmer goed af te drogen om watervlekken te vermijden.

Ook interessant:

Hout behandelen
Marmer kuisen
Lederen zetel reinigen
Teak tuinmeubelen onderhouden

Terug naar Onderhoud