Stoffen zetel reinigen

Stoffen zetel reinigen

Een stoffen zetel is de warmste en gezelligste plek in huis. We spenderen gemiddeld heel wat tijd in onze zetel en willen hem dus graag zo lang mogelijk netjes houden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Onderhouden van een stoffen zetel

Om de opbouw van vuil te vermijden, kan je best op regelmatige basis je zetel stofzuigen. Zo neem je alle stofdeeltjes en andere vuiligheid mee zonder veel moeite.

Stoffen zetel grondig reinigen

Heb je gemorst en is er toch een vlek op je stoffen zetel? Dan kan je deze best verwijderen met onze Textielreiniger Cleantex.

Hoe ga je te werk?

1. Neem bij het morsen onmiddellijk zo veel mogelijk van het vocht op met een schone doek of keukenpapier. Zo voorkom je dat het vocht of vet erg diep in de vezels van de stof kan dringen.
2. Spuit vervolgens Cleantex op het oppervlak. (Pas op wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt. Test het altijd eerst uit op een kleine onopvallende plek, om zeker te zijn dat het product geen effect heeft op de kleur van je stoel)
3. Cleantex is een licht schuimend product. Je kan gerust het product wat inborstelen of met een schone doek inwrijven, om de vlek nog beter te verwijderen.
4. Laat de Cleantex vervolgens even inwerken en neem het nadien op met een propere doek.
5. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kan u de vorige stappen herhalen om een beter resultaat te behalen.

Je zetel beschermen is noodzakelijk!

Als je zorgeloos wil genieten van je zetel, kan je deze best beschermen tegen water en vuil. Onze textielbeschermer is hier ideaal voor. Behandel de stoel onmiddellijk na aankoop, voor je hem in gebruik neemt. 

1. Ga met een propere doek over de zetel om stof en eventuele vuiltjes van het transport te verwijderen.
2. Is de zetel schoon? Test het product altijd eerst eens uit op een onzichtbaar stukje stof, zoals aan de onderkant van de zitting. (Pas na drogen vergelijken.)
3. Breng dan de textielbeschermer in gelijke lagen aan op het stoffen gedeelte van de stoel. Doe dit in een erg goed geventileerde ruimte. Hou de spuitbus rechtop en spuit het product van zo’n 20 à 30cm afstand in gelijkmatige banen
4. Laat de zetel zo’n 12u drogen in de goed geventileerde ruimte
5. Herhaal deze behandeling jaarlijks, of na elke reiniging.

Fan van deze onderhoudstips? Ontdek deze andere interessante pagina’s over meubelonderhoud:

Langharig tapijt reinigen
Lederen zetel reinigen
Banken reinigen
Stoffen stoelen reinigen

Terug naar Onderhoud