Banken reinigen

Banken reinigen

Hoewel je uiteraard je best doet om je bank zo mooi mogelijk te houden, wordt het uiteindelijk wel eens nodig om je bank grondig te reinigen. Hoe je dat best doet, lees je hier!

Stoffen bank reinigen

Om de opbouw van vuil te vermijden, kan je best op regelmatige basis je bank stofzuigen. Zo neem je alle stofdeeltjes en andere vuiligheid mee zonder veel moeite.

Je stoffen bankstel grondig reinigen

Heb je gemorst en is er toch een vlek op je stoffen bank? Dan kan je deze best verwijderen met onze Textielreiniger Cleantex.

Hoe ga je te werk?

1. Neem bij het morsen onmiddellijk zoveel mogelijk van het vocht op met een schone doek of keukenpapier. Zo voorkom je dat het vocht of vet erg diep in de vezels van de stof kan dringen.
2. Spuit vervolgens Cleantex op het oppervlak. (Pas op wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt. Test het altijd eerst uit op een kleine onopvallende plek, om zeker te zijn dat het product geen effect heeft op de kleur van je stoel)
3. Cleantex is een licht schuimend product. Je kan gerust het product wat inborstelen of met een schone doek inwrijven, om de vlek nog beter te verwijderen.
4. Laat de Cleantex vervolgens even inwerken en neem het nadien op met een propere doek.
5. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kan u de vorige stappen herhalen om een beter resultaat te behalen.

Wil je zonder zorgen kunnen genieten van je stoffen bank? Behandel hem dan na het reinigen zeker met onze textielbeschermer!

Lederen bank reinigen

Om je leren bank goed te kunnen onderhouden is het belangrijk om te weten uit welk leer hij gemaakt is. Online staat bij elk product van welk materiaal het gemaakt is. In de winkel is deze info ook beschikbaar. Heb je twijfels over de bank die jij gekocht hebt? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst, we kunnen je ongetwijfeld meer info geven.

Beschermd leer

De meeste leren producten bij WEBA zijn beschermd leer. Dat is een leer dat gecorrigeerd, gekleurd en beschermd is. Om beschermd leer te onderhouden raden we onze Leather Care kit voor beschermd leer aan. De kit bestaat uit 2 producten:

1. Leather Care & Protect
Dit product houdt het leer soepel en beschermt het tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. Vernieuw de beschermlaag best om de 10 à 12 weken, of elke maand bij intensief gebruik. *

2. Natural Leather Cleaner
Gebruik deze cleaner als je het leer grondig wil reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leer daarna altijd goed af met een schone katoenen doek.
Belangrijk! Als je het leer grondig reinigt met de Natural Leather Cleaner, dan neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet zeker niet om het leder opnieuw te beschermen!

Geolied en gewaxt leer reinigen

Geolied en gewaxt leer is een open leder dat niet gecorrigeerd of beschermd, maar wel gekleurd is.
Door het leder niet te corrigeren of te beschermen, behoudt het z'n natuurlijke uitstraling. Kleine onzuiverheden zoals insectenbeten en littekens kunnen daardoor zichtbaar zijn. Enkel de beste huiden komen hiervoor in aanmerking.

Geolied en gewaxt leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet en vocht en moet hier onmiddellijk tegen beschermd worden. Wij raden hiervoor Leather Care kit voor geolied en gewaxt leder aan. De kit bestaat uit twee producten:

1. Natural Leather Wax & Oil: voedt, houdt het leer soepel en beschermt tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. De beschermlaag dient om de 10 à 12 weken vernieuwd te worden of om de maand bij intensief gebruik.*

2. Natural Leather Cleaner: gebruik je als je het leder grondig wilt reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leder daarna steeds goed af met een schone katoenen doek.

Belangrijk! Als je het leder grondig reinigt, neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet daarom zeker niet om het leder opnieuw te beschermen na elke grondige reiniging met het product.

Geborsteld leer reinigen

Geborsteld leer is anilineleer waarvan de oppervlaktelaag geborsteld of gepolijst is om het een fluweelachtige structuur te geven. Door het leder niet te corrigeren of te beschermen, behoudt het z'n natuurlijke uitstraling. Kleine onzuiverheden zoals insectenbeten en littekens kunnen daardoor zichtbaar zijn. Enkel de beste huiden komen hiervoor in aanmerking.

Geborsteld leder is bijzonder gevoelig voor vuil, vet en vocht en moet hier onmiddellijk tegen beschermd worden. Wij raden hiervoor Leather Care kit voor geborsteld leder aan. De kit bestaat uit twee producten:

1. Special Leather Protector
Dit product voedt het leer, houdt het soepel en beschermt het tegen vocht, huidvet, transpiratie, vuil en zonlicht. De beschermlaag dient om de 10 à 12 weken vernieuwd te worden. Vernieuw de beschermlaag om de maand bij intensief gebruik. *

2. Special Leather Vintage Lotion: gebruik je als je het leder grondig wilt reinigen. Voor een gewone reiniging volstaat een uitgewrongen doek met gedemineraliseerd water. Droog het leder daarna steeds goed af met een schone katoenen doek.

Belangrijk! Als je het leder grondig reinigt, neem je ook de beschermlaag weg. Vergeet daarom zeker niet om het leder opnieuw te beschermen na elke grondige reiniging met het product.

*Intensief gebruik  geldt wanneer het leer blootgesteld wordt aan veel zonlicht, de nabijheid van warmtebronnen of wanneer er veel met jeanskledij in gezeten wordt.

Vond je dit een interessante pagina? Neem dan zeker een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

Langharig tapijt reinigen
Stoffen stoelen reinigen
Lederen zetel reinigen
Vlekken uit stoffen zetel verwijderen
Vetvlekken uit hout verwijderen

Terug naar Onderhoud