Teak tafel behandelen

Je nieuwe teaktafel wil je uiteraard zo lang mogelijk mooi kunnen houden. Hiervoor kan je hem best behandelen. Doe dit al voor je eerste gebruik om een optimale bescherming te garanderen.

Stof eerst de tafel af met een droge, pluisvrije doek. Gebruik geen water! Moet je het meubel eerst reinigen? Laat het dan zeker helemaal uitdrogen voor je het behandelt!

Om de tafel te beschermen tegen vet, mos en andere hardnekkige vlekken raden we onze Wood Teakfix hardhoutbeschermer aan. Dit product kan je gemakkelijk aanbrengen met een kwast of spons op een schoon en droog meubel. Breng een beschermende laag aan op je volledige meubel, en 2 lagen op het tafelblad.

Herhaal deze behandeling jaarlijks voor het beste resultaat.

Algemene onderhoudstips

Berg je tuinkussens op het einde van de dag droog op.

Plaats je tuinmeubelen buiten het zomerseizoen steeds onder een afdak of in een tuinhuis om de levensduur te verlengen. Je tuinmeubelen kunnen een zomerbui heelhuids doorkomen, maar buiten het zomerseizoen is het heel belangrijk om je tuinmeubilair op te slaan op een droge, vorstvrije plek om vorst- of vochtschade bij koude, regen of vriesweer te voorkomen. Plaats bij vriesweer ook ongelijke blokjes onder de poten van je tuintafel, loungeset of andere tuinmeubelen. Zo zorg je voor een betere afwatering en voorkom je dat ze kapotvriezen door direct contact met de bevroren grond.

Fan van deze onderhoudstips? Neem dan ook een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

Teak tuinmeubel reinigen
Teak tuinmeubelen behandelen
Houten tafel behandelen
Eiken meubel opfrissen
Stoffen zetel reinigen

Terug naar Onderhoud