Wat voor bed bij rugklachten?

Ongemak in de onderrug kan veroorzaakt of verergerd worden door het slapen op een verkeerd bed. Gebrek aan matrasondersteuning bevordert een slechte slaaphouding en belast de spieren, wat allemaal tot lage rugklachten leidt. Als een matras niet bij iemands eigen lijf past, lijdt ook de slaapkwaliteit eronder. Rugklachten kunnen verminderd worden door te slapen op een matras dat zowel comfort als rugsteun biedt, zodat de onderdelen van de wervelkolom echt kunnen ontspannen.

Het kiezen van het juiste bed kan moeilijk zijn door het grote aantal keuzemogelijkheden. Van een comfortabel bed met opbergruimte tot fijne tweepersoonsbedden. Bij WEBA Meubelen vind je ongetwijfeld waar je naar op zoek bent.

Wat voor bed bij rugklachten? – Ontdek alle bedden bij WEBA in de winkel of online

Als het tijd is voor een nieuw bed, zul je dit direct merken. Het is waarschijnlijk tijd voor een nieuw bed als je oude bed in het midden doorzakt of niet meer comfortabel ligt. Planken onder een doorgezakte matras leggen om te voorkomen dat hij in het midden doorzakt is slechts een tijdelijke oplossing; een nieuw matras is nog steeds nodig. Een matras met gemiddelde dichtheid is de beste keuze voor een slechte rug.

Hoewel het nodig is om een te hard bed te vermijden als je een slechte rug hebt, is het ook van cruciaal belang dat je niet kiest uit bedden die te zacht zijn om je lichaamsgewicht te ondersteunen. Een te zacht matras zal het lichaam niet op de juiste manier ondersteunen, waardoor je te diep in de matras kan wegzakken. Als gevolg daarvan kan rusten op een uitzonderlijk zachte matras je rugpijn verergeren. In plaats daarvan wordt voor mensen met scoliose en een slechte rug een middelzachte matras aanbevolen, omdat die niet te zacht en niet te hard is.

Wat voor bed bij rugklachten? - Ontdek alle soorten bedden

Is het waar dat een steviger matras gezonder is voor je rug? Dit is een vraag die we veel krijgen van mensen die last hebben van rugklachten tijdens het slapen. Het snelle antwoord is dat het van je specifieke eisen afhangt, en dat er een onderscheid gemaakt moet worden tussen een hard en een ondersteunend bed. In het algemeen doen mensen die rugklachten krijgen nadat ze uit bed gestapt zijn dat omdat hun matras hun ruggengraat niet voldoende steun biedt.

Matrassen verliezen hun vorm naarmate ze ouder worden. Een traagschuim matras zal zijn vermogen verliezen om je schouders en heupen goed te wiegen, terwijl een binnenvering matras zal doorzakken. Rugklachten en een verouderd matras gaan hand in hand.

Hoe weet je of je matras rugpijn veroorzaakt?

Hoewel het moeilijk is de specifieke oorzaak van je ongemak aan te wijzen, zijn er verschillende aanwijzingen dat je een nieuw bed nodig hebt.

Wanneer je last hebt van je rug wanneer je wakker wordt, is dat een aanwijzing dat je matras rugongemakken veroorzaakt. Vooral als je met een fijn gevoel in je rug naar bed gaat en wakker wordt met rugklachten. Een te zacht matras kan ervoor zorgen dat je wervelkolom 's nachts verkeerd uitlijnt, terwijl een te stevig matras gewrichtsdruk in je heupen veroorzaakt, met ongemak in je onderrug tot gevolg. Als je wervelkolom niet in een neutrale houding op je bed ligt, ben je de hele nacht bezig om een betere slaaphouding te vinden, terwijl het probleem in werkelijkheid je matras is.

Of je nu kiest voor een twijfelaarsbed of een eenpersoonsbed, bij WEBA vind je waar je naar op zoek bent: een bed waar je lekker op slaapt, en zonder rugpijn op wakker wordt.