Wat is een boxspring?

Een boxspring is een populair slaapsysteem gemaakt van een gestoffeerde box waar bonell- of pocketveren in de kern verwerkt zitten. 
Hierop komt dan een matras. Naar je eigen voorkeur kan je kiezen voor een witte matras, of een matras in dezelfde kleur als de box. 
Daarop komt dan een topper. Bij een boxspring liggen er dus als het ware twee matrassen op elkaar die zorgen voor een dubbele vering. Hallo zalig slaapcomfort! 
Weet je niet goed welke boxspring je moet kiezen? Begin alvast met het lezen van onze handige boxspring gids, met alle info die je nodig hebt om jouw ideale boxsping te kopen.  

Wat is het verschil tussen een boxspring en een bedbox?

Een bedbox is ook opgebouwd uit een gestoffeerde box, maar dan met harde, vaste latten in hout als steunvlak, in plaats van de veren kern. Hierop wordt een gestoffeerde matras gelegd, eventueel in combinatie met een topper. Door het uitblijven van een bonell- of pocketveren kern is een bedbox meestal goedkoper dan een boxspring.

Boxspring kopen?

Ben je helemaal overtuigd dat je een boxspring bed wil, maar twijfel je over de kleur of het type matras? Kom zeker eens een kijkje nemen in onze winkels van Gent, Deinze of Mons waar een nóg groter aanbod op je staat te wachten! 

In januari en juli kan je ook boxsprings in solden kopen bij WEBA.