Op dinsdag 5 juli zijn onze winkels en magazijnen in de namiddag geopend.

Vlinderstoelen koop je online bij WEBA Meubelen

Vlinderstoelen zijn bijzonder populair. Deze stoelen zorgen voor een warme sfeer. De vlindervormige stoel kan zowel als fauteuil, maar ook als decoratieve stoel gebruikt worden. De vlinderstoel staat goed in een industriële inrichting, maar ook in een klassiek interieur doen deze vintage stoelen het erg goed. Gebruik in de woonkamer een prachtige vlinderstoel om een gezellige leeshoek te creëren, compleet met een staande lamp en salontafel.

De leren vlinderstoelen zijn bekende klassiekers

Een vlinderstoel van leer heeft het voordeel dat hij eenvoudig neer te zetten is en met elke wooninrichting te combineren is. Leer is tijdloos en zal jaren meegaan als het goed verzorgd wordt. Naast de leren vorm, is de vlinderstoel ook in een stoffen uitvoering verkrijgbaar. Daarbij kun je zelf de kleur bepalen.

Een vlinderstoel is een heerlijke relaxstoel. Deze stoel is bedoeld om lekker onderuit te zitten. Goed om te weten: dit maakt deze design stoelen ongeschikt om als eettafelstoel te gebruiken. Daarvoor kun je beter een ergonomische stoel uit ons assortiment kiezen.

Het type vlinderstoel onderscheidt zich door zijn basisvorm

Waarbij een losse leren of stoffen plaat tussen het metalen frame hangt. De naam van de stoel komt voort uit de vlindervormige zitting. Het is eenvoudig te zien waarom deze blikvanger zo populair is, vanwege zijn industriële en trendy karakter, ook is de stoel erg populair omdat deze draagbaar is, en daarmee makkelijk te verplaatsen naar een andere kamer, of naar buiten.

Het is belangrijk te onthouden dat bij de aankoop van een stoel het comfort vaak over het hoofd gezien wordt. Als je rug pijn doet na er in gezeten te hebben, is het tijd om een nieuwe stoel te halen, hoezeer je het ontwerp ook waardeert. De eerste overweging moet het comfort van de stoelen zijn, gevolgd door de vormgeving. Voor het beste comfort investeer je in een vlinderstoel die fijn zit, en die je ook als relaxstoel kunt gebruiken.

Een ruim assortiment een verschillende vlinderstoelen vind je bij WEBA Meubelen

Er zijn een paar cruciale factoren waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een vlinderstoel. Deze factoren zijn onder meer de grootte van je ruimte, de verhoudingen van je tafel, en het comfort van jou en je gasten. Een stoel die aan de ene tafel goed werkt, werkt misschien niet goed aan een andere. Daarom is het belangrijk dat je stoelen kiest die geschikt is voor jou en je interieur, de stof van de vlinderstoel is daarbij erg belangrijk.

Naast de juiste stof is de vormgeving van de stoelpoten een essentiële factor om te overwegen als je vlinderstoelen als lounge stoelen koopt. Er zijn vele stijlen poten voor eetkamerstoelen. Van massief hout tot slank metaal, er is voor elk wat wils. Van stoelen met vier poten tot stoelen met een vierkant onderstel, er is voor elk wat wils, denk bijvoorbeeld aan nieuwe hangstoelen voor de woonkamer. Kies als uitgangspunt een pootvorm die bij je interieur past. Als je stoelen en tafel van dezelfde materialen gemaakt zijn, zullen ze elkaar aanvullen.