Eikenhouten meubelen: onverwoestbare schoonheid

Eik is sinds jaar en dag de meest populaire houtsoort in menig interieur, en met reden! De eik wordt gezien als onverwoestbaar en staat daarom symbool voor het eeuwige leven. Je massief eiken meubelen zijn hun investering dus meer dan waard, want ze blijven een leven lang trouw aan je zijde.

Een eiken meubel voor iedere woonstijl

Eikenhout is erg sterk en kan tegen een stootje. Ondanks zijn hardheid leent deze houtsoort zich toch gemakkelijk tot bewerking. Daarom is het een ideaal materiaal voor het maken en afwerken van meubels. Het is bovendien gemakkelijk te kleuren, waardoor er altijd wel een eiken meubelstuk binnen jouw woonstijl past.

Eiken meubelen hebben een natuurlijke uitstraling met zichtbare houtnerven en noesten, wat hun dat typische, authentieke karakter bezorgt. Zeker in landelijke en industriële interieurs voelen zulke karaktervolle meubelstukken zich goed thuis. De witte Catalina-meubelen staan bijvoorbeeld volledig op hun plaats in een romantische, landelijke woning. Eiken meubelen met poten in staal of de zwartgeverfde, donkere Darko-meubelen komen dan weer uitstekend tot hun recht in een industrieel interieur.

Maar ook in interieurs waar minimalisme de toon zet, kan eik een uitstekende materiaalkeuze zijn. Dat bewijzen onze Polar- en Palacio-series. Beide meubelcollecties zijn vervaardigd uit massief, licht eikenhout uit Duitsland. Ze zijn prachtig in hun eenvoud en passen daarom bijzonder goed in moderne en Scandinavische interieurs.

Polar en Palacio: degelijk design

Het Polar dressoir komt in drie formaten en vormt het pronkstuk van je eetkamer. Dit dressoir straalt al van zichzelf, maar zet er gerust nog wat decoratie op voor extra pit. Met de Polar barkast ernaast is het plaatje compleet. Dit prachtige barmeubel biedt plaats aan al je flessen sterkedrank en je mooiste aperitiefglazen. Maak vervolgens de brug naar je woonkamer met een matching Polar tv-meubel en een handige Polar salontafel met opbergruimte. Ideaal om je boek in op te bergen of de afstandsbediening uit het zicht te leggen als je bezoek hebt.

Ook de Palacio-serie is het toonbeeld van een sterk staaltje eiken vakmanschap. De stevige Palacio tafels met een natuurlijk, eiken blad en zwarte poten in gezandstraald metaal zien er op hun best uit in een moderne keuken of eigentijdse eetkamer. Combineer ze met zwarte eetkamerstoelen en een strak, eenvoudig servies en je huis kan zo in een interieurboekje!

Trek de lijn door naar je woonkamer met de elegante Palacio salontafel en naar de hal met een stevige Palacio wandtafel. Die vangt je sleutels en andere snuisterijen met plezier op wanneer je afgemat binnenwaait na een lange dag. Meer tips om de inkomhal praktisch in te richten lees je hier.

Het grote voordeel van deze prachtige, uitgebreide meubelcollecties in eik? Nooit meer keuzestress, want je woning is in een, twee, drie stijlvol ingericht. Bovendien zijn ze tijdloos en erg stevig, waardoor je er jaren plezier aan beleeft!

Je eiken meubelen onderhouden

Eik is dan misschien wel onverwoestbaar, maar elk meubel heeft op tijd en stond wat liefde nodig om in topvorm te blijven. Om jouw eiken meubel zo lang mogelijk in optimale conditie te houden, geef je het dus best regelmatig een onderhoudsbeurt. Zeker bij onbeschermd eikenhout, zoals de Polar- en Palacio-meubelen is het heel belangrijk om het meubel vóór het eerste gebruik te behandelen.

We raden hiervoor de Wood Care kit aan, een handige set onderhoudsproducten voor massief eiken meubelen. In de set zit een olie om onbehandeld hout voor het eerste gebruik te beschermen zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat. Daarnaast bevat hij ook een reinigingsmiddel om je meubel op te kuisen, een schuursponsje, enkele microvezeldoeken en een product om glimplekken van het hout te verwijderen.

Een eiken meubel kopen?

Wil je graag investeren in een degelijk, eiken meubelstuk? Neem dan zeker eens een kijkje in onze meubelwinkels in Gent, Deinze en Mons of in onze webshop. Je vindt er kwalitatieve, eiken meubelen zoals tafels, boekenkasten, opbergrekken en zoveel meer terug aan erg voordelige prijzen. Zo haal je de schoonheid van deze duurzame houtsoort in huis zonder je blauw te betalen.  

Meer wooninspiratie en wekelijkse promo’s ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!