Langharig tapijt reinigen

Niets is gezelliger dan een hoogpolig tapijt

Lekker warm aan de voeten én het kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Zo’n tapijt reinigen kan wel een uitdaging zijn, daarom zet Arsène zijn beste tips even op een rijtje.

Hoogpolig tapijt reinigen

Stofzuig je tapijt om te beginnen regelmatig. Zorg ook zeker dat de stofzuiger leeg is en de filter schoon. Zo zorg je ervoor dat je stofzuiger het efficiëntst kan werken.

Probeer 1 à 2 keer per jaar het tapijt ook eens mee te nemen naar buiten om het uit te kloppen en verluchten. Zo kan je de vuiltjes die zich diep in het tapijt genesteld hebben buiten laten wegwaaien. Leg het tapijt over enkele tuinstoelen en klop erop met de achterkant van een borstel, of met een klassieke mattenklopper.

Door je tapijt zo dagdagelijks te onderhouden en het tweejaarlijks grondig uit te kloppen, zorg je ervoor dat je tapijt niet te erg kan vervuilen.

Vlekken op langharig tapijt verwijderen

 Hoewel je ongetwijfeld je uiterste best doet om vlekken op je tapijt te vermijden, is de kans groot dat er vroeg of laat toch eens gemorst wordt. Geen paniek, met de Textile Cleantex reiniger kan je zonder problemen de vlekken op je tapijt behandelen.

Hoe ga je te werk?

1. Neem bij het morsen onmiddellijk zo veel mogelijk van het vocht op met een schone doek of keukenpapier. Zo voorkom je dat het vocht of vet erg diep in de vezels van het tapijt kan dringen.
2. Wanneer het vocht is opgenomen, stofzuig je best het tapijt om alle loszittende vuiltjes te verwijderen.
3. Spuit vervolgens Cleantex op het oppervlak. (Pas op wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt, test het altijd eerst uit op een kleine onopvallende plek, om zeker te zijn dat het product geen effect heeft op de kleur van je tapijt)
4. Cleantex is een licht schuimend product. Je kan gerust het product wat inborstelen of met een schone doek inwrijven, om de vlek nog beter te verwijderen.
5. Laat de Cleantex vervolgens even inwerken en neem het nadien op met een propere doek.
6. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kan u de vorige stappen herhalen om een beter resultaat te behalen (Indien een tapijt te vervuild is, raden we aan om het professioneel te laten reinigen.)

Wil je te weten komen welke meubels je nog kan reinigen met Textile Cleantex? Bekijk dan zeker de volgende interessante pagina’s:

Stoffen stoelen reinigen
Stoffen zetel reinigen
Vlekken uit stoffen zetel verwijderen
Vetvlekken uit hout verwijderen

Keer terug naar alle onderhoudsinstructies