Vlekken uit stoffen zetel verwijderen

Ook wanneer je regelmatig je zetel stofzuigt en je heel erg je best doet om voor je zetel te zorgen kunnen ongelukjes gebeuren.
Heb je gemorst en is er een vlek op je stoffen zetel? Dan kan je deze best verwijderen met onze Textielreiniger Cleantex.

Hoe ga je te werk?

  1. Neem bij het morsen onmiddellijk zo veel mogelijk van het vocht op met een schone doek of keukenpapier. Zo voorkom je dat het vocht of vet erg diep in de vezels van de stof kan dringen.
  2. Spuit vervolgens Cleantex op het oppervlak. (Pas op wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt. Test het altijd eerst uit op een kleine onopvallende plek, om zeker te zijn dat het product geen effect heeft op de kleur van je stoel)
  3. Cleantex is een licht schuimend product. Je kan gerust het product wat inborstelen of met een schone doek inwrijven, om de vlek nog beter te verwijderen.
  4. Laat de Cleantex vervolgens even inwerken en neem het nadien op met een propere doek.
  5. Indien de vlek nog niet verdwenen is, kan u de vorige stappen herhalen om een beter resultaat te behalen.

Opgelet! Deze grondige reiniging verwijdert de beschermlaag van de stof. Bescherm je zetel dus zeker opnieuw na een grondige reiniging.

Tip van Arsène:
Behandel je een vlek op een zichtbare plaats, zoals de zitting? Behandel dat het volledige oppervlak waar de vlek gelegen is, bijvoorbeeld het volledige kussen. Zo vermijdt je kleurverschil nadien. 

Hoe bescherm je je stoffen zetel?

Als je zorgeloos wil genieten van je zetel, kan je deze best beschermen tegen water en vuil. Onze textielbeschermer is hier ideaal voor. Behandel de stoel onmiddellijk na aankoop, voor je hem in gebruik neemt. 

  1. Ga met een propere doek over de zetel om stof en eventuele vuiltjes van het transport te verwijderen.
  2. Is de zetel schoon? Test het product altijd eerst eens uit op een onzichtbaar stukje stof, zoals aan de onderkant van de zitting. (Pas na drogen vergelijken.)
  3. Breng dan de textielbeschermer in gelijke lagen aan op het stoffen gedeelte van de stoel. Doe dit in een erg goed geventileerde ruimte. Hou de spuitbus rechtop en spuit het product van zo’n 20 à 30cm afstand in gelijkmatige banen
  4. Laat de zetel zo’n 12u drogen in de goed geventileerde ruimte
  5. Herhaal deze behandelen jaarlijks, of na elke reiniging.

Vond je dit een interessante pagina? Ontdek dan ook deze andere onderhoudstips:

Langharig tapijt reinigen
Banken reinigen
Onbehandeld hout schoonmaken
Teak tafel behandelen
Vetvlekken uit hout verwijderen

Terug naar Onderhoud