Teak tafel reinigen

Om je teak tafel goed te onderhouden kan je het best jaarlijks reinigen en beschermen. Doe dit telkens bij het begin van de lente, wanneer je je tuinmeubelen terug naar buiten brengt.

1) Maak het hout nat met een gieter of tuinslang (gebruik geen hogedrukspuit!)
2) Breng teakreiniger onverdund en rijkelijk aan op het hout
3) Laat het enkele minuten inwerken zonder te laten drogen. Vermijd de behandeling in volle zon, omdat dit het droogproces versnelt.
4) Wrijf met een borstel of schuurspons over het oppervlak om het vuil te verwijderen
5) Spoel het meubel af met een gieter of tuinslang (gebruik wederom geen hogedrukspuit!).

Na het reinigen kan je het meubel beschermen. Als bescherming tegen vet, mos en andere hardnekkige vlekken raden wij onze teakbeschermer voor tuinmeubelen aan. Het product is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of spons. Breng een beschermlaag aan op het volledige meubel. Voorzie het tafelblad van twee lagen teakbeschermer. Het blad wordt het meest gebruikt, waardoor de beschermlaag sneller afslijt.

Belangrijk: het product enkel aanbrengen op een droog teak tafel. Herhaal de behandeling jaarlijks voor het beste resultaat.

Algemene onderhoudstips

Berg je tuinkussens op het einde van de dag droog op.

Plaats je tuinmeubelen buiten het zomerseizoen steeds onder een afdak of in een tuinhuis om de levensduur te verlengen. Je tuinmeubelen kunnen een zomerbui heelhuids doorkomen, maar buiten het zomerseizoen is het heel belangrijk om je tuinmeubilair op te slaan op een droge, vorstvrije plek om vorst- of vochtschade bij koude, regen of vriesweer te voorkomen. Plaats bij vriesweer ook ongelijke blokjes onder de poten van je tuintafel, loungeset of andere tuinmeubelen. Zo zorg je voor een betere afwatering en voorkom je dat ze kapotvriezen door direct contact met de bevroren grond.

Vond je deze pagina interessant? Neem dan ook een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

Teak tuinmeubel reinigen
Houten tuinmeubelen reinigen
Houten tafel behandelen
Lederen zetel reinigen
Eikenhout behandelen

Terug naar Onderhoud