Veelgestelde vragen

Over je aankoop

Waar kan ik de actuele status van mijn bestelling terugvinden?

Om de actuele status van jouw bestelling te bekijken, kun je inloggen op de webshop met hetzelfde e-mailadres dat je hebt gebruikt bij het plaatsen van de bestelling (zowel online als in de winkel). Nadat je bent aangemeld, kun je de status van jouw bestellingen bekijken onder de sectie 'Mijn bestellingen'.

Als je je laatste bestelling niet ziet, kun je op 'Ververs mijn bestellingen' klikken om de pagina bij te werken. Als jouw bestelling nog steeds niet zichtbaar is, kun je contact opnemen met de winkel waar je jouw bestelling hebt geplaatst voor meer informatie.

Hoe lang mag mijn aankoop bij WEBA gestockeerd blijven wanneer ik bericht heb gekregen dat mijn bestelling binnen is?

Er is geen maximum termijn voorzien om je meubelen af te halen. We vragen echter, indien de stockage een termijn van 6 weken overschrijdt, ons telefonisch of via e-mail te verwittigen, zodat we dit aan je dossier kunnen toevoegen. Bij aankopen via de winkel zullen we jou wel vragen om een voldoende hoog voorschot te betalen.

Wanneer dien ik het openstaand saldo van mijn aankoop via de winkel te betalen?

Het totale saldo dient 5 dagen voor de levering plaatsvindt volledig betaald te zijn.

Betalen van het openstaand saldo kan op drie manieren:
1) Via overschrijving (bankgegevens zie bestelbon, met vermelding van je bestelnummer “KO ....... ”).
2) In de winkel met Bancontact.
3) Via het klantenportaal: de link naar jouw klantenportaal vind je in de email met je orderbevestiging of door een account aan te maken op onze webshop en jou in te loggen.

Online bestellingen kunnen niet betaald worden bij levering. Deze dienen vooraf steeds volledig betaald te zijn (ook de montagekosten, indien van toepassing).

Mijn aankoop is beschadigd, wat moet ik doen?

Indien je aankoop bij WEBA schade vertoont, dan kan je dit via e-mail aan WEBA laten weten. Bij Serviceaanvraag vind je alle gegevens terug voor een snelle en vlotte afhandeling van je melding.

Moet ik een voorschot betalen bij het plaatsen van een bestelling in de meubelwinkel?

Ja. Voor meubelen op maat (bijv. in een andere kleur, materiaal of opstelling dan zichtbaar in de toonzaal) bedraagt het voorschot 20%. Voor alle andere meubels vragen we een voorschot van 10%.

Hoe kan ik mijn online bestelling retourneren?

Bij Herroepingsrecht vind je alle informatie terug om je online bestelling te herroepen.

Ik wil graag mijn product(en) afhalen. Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling in mijn wagen zal passen?

Op onze website kan je op de productpagina van de meeste producten onder de rubriek “Praktisch” de afmetingen van de colli(‘s) terugvinden.

Past de bestelling niet in jouw wagen? Geen probleem, als klant kan je bij WEBA steeds goedkoop een bestelwagen huren om je aankopen af te halen en naar huis te vervoeren. Lees hier meer.

Over onze meubelwinkels

Heeft WEBA een papieren catalogus?

WEBA heeft geen papieren catalogus, maar wel op regelmatige tijdstippen een papieren folder. Op onze website kan je een groot deel van onze collectie terugvinden of ontdek hier alle lopende promoties. Om de rest van de collectie te bekijken, nodigen we je graag uit in één van onze meubelwinkels.

Ik zag een meubel in een van jullie winkels, maar vind het niet terug op de website?

Niet alle meubelen uit onze winkels staan op de website.

Indien je graag een meubel bestelt dat niet op de website staat, contacteer dan de winkel waar je het meubel zag via mail of telefonisch. Vermeld daarbij de referentie of barcode van het meubel. Je kan ook een foto meesturen. Vermeld hierbij ook een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken. Contactgegevens van de winkels vind je hier terug: https://www.weba.be/nl/contact.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen op zondag of een feestdag?

Dat is zeker mogelijk. Onze magazijnen hebben dezelfde openingsuren als de winkel. Gelieve je ten laatste een kwartier voor sluitingstijd aan te melden aan de kassa in de winkel voor een vlotte afhandeling. Bekijk hier onze openingsuren.

Mag mijn hond binnen bij WEBA?

Omwille van hygiënische redenen zijn enkel blindengeleidehonden toegelaten in de winkel. Wanneer je hond in een tas zit, mag je uiteraard ook binnen met je hondentas.

Kan ik WEBA Gent bereiken zonder in de LEZ (lage emissiezone) te rijden?

WEBA Gent kan je perfect bereiken zonder in de LEZ (lage emissiezone) te rijden.

Over onze diensten

Wat is het verschil tussen “Klik & haal af” en “Bestel” bij online bestellingen?

Wie kiest voor “Klik & haal af” dient zijn reservatie dezelfde dag af te halen in één van onze winkels. Reservaties op maandagnamiddag of maandagavond dienen op woensdag afgehaald te worden aangezien WEBA op dinsdag gesloten is. Betalen doet u pas in de winkel.

Wie kiest voor “Bestel” kan zijn online bestelling op een later moment rechtstreeks afhalen in het magazijn of thuis laten leveren. Betalen doet u online.

Leveren jullie ook in Nederland of Frankrijk?

Kleinere artikelen zoals vuilnisbakken, kussens, … kunnen naar Nederland of Frankrijk verzonden worden via onze pakjesdienst. Grotere artikelen zoals hoeksalons, boxsprings, matrassen, ... kunnen enkel geleverd worden in een beperkt gedeelte van Nederland (regio Hulst-Terneuzen) of Frankrijk (regio Maubeuge-Valenciennes).

Ik koos voor afhaling. Kan ik mijn bestelling toch laten leveren?

Jazeker, je kan je afhaling omzetten in een levering tegen een extra kost. Die kost verschilt afhankelijk van waar je woont en of het over pakjesdienst of meubeltransport gaat.

Indien je graag jouw bestelling laat leveren of meer info wilt over leverkost of levertermijn, kan je via mail of telefonisch contact opnemen met de winkel waar je jouw bestelling plaatste. De contactgegevens vind je hier: https://www.weba.be/nl/contact.

Neemt WEBA mijn oude meubelen terug bij een nieuwe aankoop?

Absoluut, onze chauffeurs kunnen jouw oude meubel(en) meenemen bij de levering van jouw nieuwe WEBA aankoop. Dit kost bijvoorbeeld € 15 voor een eenpersoonsbed of € 70 voor een volledig salon bovenop de prijs die je betaald voor een pluslevering.

Heb je een ander oud meubel? Contacteer ons en we laten je weten wat de kostprijs hiervoor is.

Kan mijn aankoop gemonteerd worden door jullie?

Onze medewerkers kunnen jouw aankopen (geheel of gedeeltelijk) monteren. Echter wordt voor sommige van onze producten deze service niet meer aangeboden om alle klanten sneller te kunnen beleveren.

Meer info? Contacteer ons en we informeren je over de kostprijs.

Kunnen jullie leveren op verdiep?

Voor levering op de eerste en tweede verdieping maken wij gebruik van het SOLID-systeem waarmee sommige van onze vrachtwagens zijn uitgerust. Dit kost 10 euro per verdiep bovenop de prijs die je betaald voor een pluslevering.

Is een levering met het SOLID-systeem niet mogelijk?

We kunnen ervoor zorgen dat er op het moment van levering een meubellift aanwezig is voor het nodige liftwerk. Dit kost € 115 bovenop de prijs van levering en is mogelijk tot en met de 8ste verdieping.

Mijn bestelde producten zijn voorradig! Hoe kan ik een leverdatum kiezen?

Wanneer je voor levering hebt betaald zul je op het moment dat je producten op voorraad zijn de mogelijkheid krijgen om een leverdatum te kiezen. Om een leverdatum te selecteren, dien je in te loggen op de webshop met hetzelfde e-mailadres dat gebruikt is bij het plaatsen van de bestelling (zowel online als in de winkel).

Onder de sectie "Mijn bestellingen" kan je de bestelling selecteren waarvoor je een leveringsdatum wenst in te plannen. Nu kom je terecht in jouw klantenportaal. Op deze pagina vind je een link in de rubriek 'Levering' waarmee je jouw gewenste leveringsdatum kunt kiezen.

Hoe kan ik een bestelwagen huren?

Past jouw bestelling niet in jouw wagen? Bij WEBA kan je spotgoedkoop een bestelwagen huren:

  • Log je in op de webshop met hetzelfde e-mailadres dat je gebruikte bij het plaatsen van de bestelling (zowel online als in de winkel). 
  • Klik bij 'Mijn bestellingen' op de bestelling die je wenst af te halen.
  • Nu kom je terecht in jouw klantenportaal. Is alles voorradig dan zal je onderaan het klantenportaal een link vinden om jouw bestelwagen te reserveren. Je hebt de keuze tussen twee types bestelwagens met een verschillende laadruimte. 

Is alles voorradig en zie je deze link niet? Dan heb je waarschijnlijk gekozen om jouw bestelling te laten leveren. Contacteer ons om jouw levering terug te wijzigen naar een afhaling.

Wil je vandaag een bestelwagen reserveren om jouw bestelling naar huis te vervoeren? Neem dan telefonisch contact op met de de winkel waar je jouw bestelling wenst af te halen om te informeren naar de beschikbaarheid van een bestelwagen.

Over de betaalmogelijkheden

Ik heb online een grote bestelling geplaatst maar mijn betaling lukt niet. Wat kan ik hieraan doen?

Controleer of er nog voldoende geld beschikbaar is op de gebruikte bankkaart.
Is er een uitgavelimiet per transactie op de bankkaart? Contacteer dan je bank om de limiet aan te passen.

Als dit geen oplossing biedt voor jou, kan je meerdere kleine bestellingen plaatsen en ons contacteren om die bestellingen achteraf samen te zetten.

Hoe kan ik betalen bij WEBA?

In de winkel kan je betalen met cash, Bancontact, ecocheques (enkel voor ecologische producten) of een WEBA tegoed- of cadeaubon.

Voor online aankopen accepteren wij volgende betaalmethoden: Bancontact, Mastercard, VISA, Maestro, iDeal en Sofort.

Kan ik nog meubelen kopen op afbetaling?

Je kan bij WEBA meubels kopen op afbetaling. We werken hiervoor samen met een externe financiële instelling: Cofidis. Je kan hiervoor langskomen in één van onze meubelwinkels op weekdagen (uitgezonderd dinsdag) tot 17u of op zaterdag tot 16u.

Meubelen online kopen op afbetaling is helaas niet mogelijk.

Kan ik betalen met ecocheques?

Wij aanvaarden ecocheques in de winkel, maar enkel op welbepaalde ecologische producten zoals houten meubelen met FSC-label, spaarlampen, LED-verlichting, artikelen die op zonne-energie werken, ...

Kan ik betalen met consumptiecheques?

Ja, je kan bij WEBA betalen met consumptiecheques, maar enkel in de fysieke winkels. We aanvaarden zowel papieren als elektronische consumptiecheques.