Eiken tafel behandelen / Eikenhout behandelen

Kocht je een onbeschermde massief eiken tafel? Super, massief eiken meubelen zijn duurzaam en zullen je nog jarenlang plezier bieden! Mits je ze goed onderhoudt natuurlijk.

Om je eiken tafel te beschermen tegen vlekken, raden we de Wood Care Kit aan. Deze bestaat uit een Natural Wood Sealer, de Wood Matt Polish, de Wood Power Cleaner, 3 microvezeldoekjes en een schuurspons.

Je kan je tafel het best behandelen voor je hem in gebruik neemt, zo ben je 100% zeker dat er geen vlekken op de tafel zullen zijn. Test de producten van de kit ook altijd eerst op een onopvallende plaats, zoals de onderkant van het tafelblad, om de kleurechtheid- en bestendigheid. (Vergelijk pas na het drogen of het product een invloed had.)

1. De Wood Power Cleaner is een krachtige reiniger en ontvetter voor alle houtsoorten. Het reinigt, ontvet en verwijdert hardnekkige vervuiling en vlekken.

Opgelet! Deze Power Cleaner is enkel gemaakt als voorbehandeling op de Natural Wood Sealer. Het gebruik verwijdert alle oude lagen bescherming, het is dus belangrijk om altijd weer een beschermlaag aan te brengen.

Schuur het meubel, indien nodig, lichtjes egaal met de bijgeleverde schuurspons (de korrel van het schuurmateriaal is P120 -P150).

Breng hierna de Wood Power Cleaner royaal aan op een schone, pluisvrije doek. Wrijf het oppervlak vervolgens egaal in en laat het product kort inwerken. Wrijf het daarna uit met een schone, pluisvrije doek en laat 15 minuten drogen.

2. Daarna heb je de Natural Wood Sealer Dit is een watergedragen, kleurloze impregneerolie voor alle onbehandelde houtsoorten en biedt een optimale bescherming tegen water, olie en vet. Schudt de fles goed voor gebruik. Gebruik het product nooit op natte ondergronden.

Voor het mooiste resultaat breng je het product onverdund en egaal aan met een kwast of een microvezeldoek. Laat het vervolgens 3 uur drogen. Schuur het meubel, indien nodig, licht op met de bijgeleverde schuurspons.

Breng na het drogen een tweede laag Natural Wood Sealer aan en laat opnieuw 3 uren drogen. Door meerdere lagen aan te brengen, verhoogt u het beschermingsniveau.
Let op: Na het gebruik van de Natural Wood Sealer kan het hout ruw aanvoelen. Als u dit niet wenst, kan u het meubel lichtjes opschuren met de bijgeleverde schuurspons.

3. Deze stap hoef je maar uit te voeren na zo’n 3 à 4 maanden.
Fris je meubel op met de Wood Matt Polish. Dit product breng je aan met een microvezeldoek en zal glimplekken verwijderen, een extra beschermlaag bieden en je meubel opfrissen zonder een glanzende laag achter te laten.

Vond je deze pagina interessant? Neem dan ook een kijkje naar deze onderhoudspagina’s:

Teak tafel behandelen
Eiken meubel opfrissen
Houten tuinmeubelen reinigen
Langharig tapijt reinigen
Lederen zetel reinigen

Terug naar Onderhoud