Welkom op onze webshop

  • Levering in heel België
  • 10000 producten op voorraad
  • Winkels open op zondag

Primark en Decathlon vestigen zich in Gent (De Standaard - 22/05/2013)

Tussen de Gentse Vrijdagmarkt en de Langemunt opent in 2014 de eerste Vlaamse vestiging van de Ierse internationale kledingketen Primark. Sportwarenhuis Decathlon zal midden volgend jaar aan de Gentse meubelzaak Weba zijn eerste vestiging in Oost-Vlaanderen openen. In het zuiden van Gent is Decathlon ook op zoek naar een locatie voor een tweede vestiging.

Primark (Penneys) heeft één vestiging in België, in Mediacité in Luik. De eerste Vlaamse vestiging wordt 4.500 vierkante meter groot en opent tegen september 2014. Op die site komen overigens 11 winkeleenheden op een totale oppervlakte van 11.144 vierkante meter. Volgens vastgoedconsulent CBRE zullen de retailers, voornamelijk modeketens maar ook speelgoedzaak Bart Smit, tegen de zomer gekend zijn. 

In het Interbellumgebouw, een voormalige textielfabriek naast meubelzaak Weba, plant Decathlon haar eerste Oost-Vlaamse vestiging. Weba (NV Sedia Center) zal het gebouw, opgenomen in de inventaris van het Bouwkundig Erfgoed, renoveren tot een hedendaags commercieel gebouw met een heraangelegde gemeenschappelijke parking. De investering is goed voor 5 à 6 miljoen euro en levert minstens 65 voltijdse banen op. De netto verkoopsoppervlakte van het sportwarenhuis zal 4.334 vierkante meter bedragen. Er komt ook een 'playground' van 200 vierkante meter.

'Lang geleden was een Decathlonzaak gevestigd in een lelijk gebouw, wit met een blauw randje rond. Na verloop van tijd is ons concept geëvolueerd. Nu zijn we blij de stap te kunnen zetten naar een historisch pand met verdiepingen', aldus CEO Herman Van Beveren.

'We zitten wat investeringen in retail betreft in een hoogconjunctuur in Gent, ondanks het feit dat er momenteel een economische crisis heerst', reageert de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) op de ontwikkelingen.