Nu Solden! Klik hier voor onze promo's!
Klik hier voor corona info.

  • Levering in heel België
  • 10000 producten op voorraad
  • Open op zon- en feestdagen

Decathlon en Weba stellen parking open voor P+R (www.madeinoostvlaanderen.be - 31 maart 2017)

Vanaf maandag 3 april wordt de parking van Weba en Decathlon aan de Vliegtuiglaan in Gent deels ingezet als park-and-ridelocatie. Het is één van de 9 nieuwe locaties bovenop de bestaande 7 locaties. “Momenteel zijn er in Gent 792 P+R-plaatsen op 7 locaties. Op 3 april komen daar 9 locaties bij, goed voor 1.598 parkeerplaatsen”, zegt Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. Het creëren van extra park-and-ride plaatsen, was een belangrijke randvoorwaarde voor het invoeren van het Circulatieplan.

De parking van Weba en Decathlon op de Vliegtuiglaan bevindt zich op een gunstige locatie, zowel voor autobestuurders die van noordoostelijke richting komen als voor pendelaars die de E17 of de E34 verlaten via de R4. Concreet gaat het om 200 gratis P+R-plaatsen. Weba en Decathlon staan in voor het onderhoud, terwijl het Mobiliteitsbedrijf de organisatie van de P+R en de bijhorende shuttle voor haar rekening neemt. “De samenwerking met de Stad Gent past volledig in het duurzaamheidsbeleid van Decathlon”, zegt Lindsay Van Geersom, expansion manager Decathlon Belgium.

Vanaf 3 april rijdt er een gratis shuttle van de Stad Gent tussen de P+R Weba Decathlon en het centrum. De shuttle rijdt via een vaste route langs de Dampoort naar Sint-Jacobs. Afhankelijk van de verkeersdrukte rijdt het busje om de 15 à 30 minuten. Tussen april en juni rijden er 3 tijdelijke busjes: die bieden plaats aan 15, 20 en 23 passagiers. De definitieve shuttles zijn vanaf juli beschikbaar en tellen elk 19 plaatsen. “De P+R Weba Decathlon zou wel eens een begrip kunnen worden in het Gentse, zeker met de gratis busjes”, aldus Lieve Dewitte, afgevaardigd bestuurder van Weba.

Vanaf 3 april telt Gent 16 P+R-locaties, goed voor 2.390 parkeerplaatsen. De locaties liggen in de buurt van de belangrijkste invalsroutes van de stad. Op langere termijn wil de stad het aantal P+R-plaatsen verder uitbreiden met ongeveer 1.500 plaatsen, op verschillende locaties.