Wanneer bed vervangen?

Er zijn enkele duidelijke aanwijzingen dat je een nieuwe matras nodig hebt als je moeilijk in slaap valt, het matras doorzakt, of je er nooit in slaagt om fris wakker te worden door een slechte nachtrust. Maar vrees niet; een nieuw bed kan je helpen een betere nachtrust te krijgen door de slaapkwaliteit te verbeteren. Maar hoe vaak moet je matras vervangen worden?

De meeste matrassen moeten om de 7 tot 10 jaar vervangen worden, maar dit kan variëren naargelang het soort matras dat je hebt.

Wanneer vervang je je bed? - Ontdek alle bedden bij WEBA in de winkel of online

Als je symptomen van slijtage ontdekt, vervang het bed dan. Als je matras duidelijke symptomen van slijtage vertoont, is het tijd om het matras te vervangen. Gebroken veren die door de bovenkant of de zijkant van de matras steken; scheuren, scheuren of gaten in de matrashoes; afbrokkelend of barstend schuim; en gaten of lekken in een luchtmatras zijn hier allemaal voorbeelden van.

Een andere aanwijzing dat je matras aan vervanging toe is, is een toename van allergie- of astmaklachten. Hoe vaak je je matras ook stofzuigt en schoonmaakt, het zal stofmijten aantrekken die zich voeden met dode huidcellen.

Als je routinematig stijf en pijnlijk wakker wordt, is het tijd om over te stappen.

Door je lichaam te ondersteunen en je ruggengraat recht te houden, kan een goede matras je helpen een betere nachtrust te krijgen en bijdragen tot je algemene gezondheid. Het is een aanwijzing dat je matras aan vervanging toe is als je stijf en pijnlijk wakker wordt, met onverklaarbare pijnen in je rug, heupen, nek, knieën, of schouders. Een aardige aanpak om dit te testen is een nacht in een ander bed door te brengen. Als je beter slaapt in een hotel of bij iemand anders thuis, is het tijd om een nieuwe matras te zoeken.

Het is onmogelijk de betekenis te overschatten van het kiezen van de beste matras voor je specifieke eisen en smaak. Je brengt bijna een derde van je leven in bed door, en een goede matras kan het verschil maken tussen een comfortabele nachtrust en onrustig woelen en draaien. Of je nu kiest voor een eenpersoonsbed of een twijfelaarsbed, bij WEBA vind je waar je naar op zoek bent: een bed dat lang meegaat!

Wat voor bed past bij mij - Ontdek alle soorten bedden

Ben je in de markt voor een nieuw bed? Bij WEBA ben je aan het juiste adres. Wist je dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen? Als gevolg daarvan is het niet meer dan normaal dat je jezelf wilt verwennen met een luxueus bed. Kies een 180x200 bed als je wilt genieten van de ruimtelijkheid van een bed voor twee. Je mag natuurlijk ook alleen plaatsnemen in een tweepersoonsbed!

Een meer compacte ruimte? Dan is een eenpersoonsbed of een 140x200 bed de juiste keuze. Heb je niet genoeg ruimte om je spullen op te bergen? Kijk dan eens naar de bedden die met opbergruimte geleverd worden. Deze bedden hebben bijvoorbeeld lades en planken in het hoofdeinde, zodat alles handig opgeborgen kan worden en uit het zicht maar toch bereikbaar is. Ideaal!