Op dinsdag 5 juli zijn onze winkels en magazijnen in de namiddag geopend.

Hoe bed plaatsen in slaapkamer?

Het bed is het belangrijkste meubelstuk in elke slaapkamer, en het is begrijpelijk dat het in het middelpunt van de belangstelling staat. Een tweepersoonsbed, twijfelaarsbed, of kingsize bed wordt traditioneel tegen het midden van de muur tegenover de slaapkamerdeur geplaatst. Het hoofdeinde is in deze opstelling het middelpunt van de kamer.

Als de afmetingen van je kamer je verhinderen je bed tegen de muur tegenover de ingang te zetten, zul je moeten uitzoeken welke andere muren lang genoeg zijn om het bed te plaatsen. Als je de ruimte hebt, werkt diagonale plaatsing uitstekend.

Tip: als het raam regelmatig open zal staan, zet er dan geen bed onder. Door open ramen kan oncomfortabele tocht ontstaan. Een bed tussen twee ramen plaatsen werkt echter wel fijn.

Hoe bed plaatsen in slaapkamer? - Ontdek alle bedden bij WEBA in de winkel of online

De plaatsing van het bed in de slaapkamer wordt, volgens binnenhuisarchitecten, bepaald door de grootte en afmetingen van de slaapkamer. Als je ruimte vierkant is, moet het bed in het midden geplaatst worden. Maar wat als je slaapkamer de vorm van een rechthoek heeft? De ideale manier om dit te doen is de kamer in zones te verdelen, met het bed in de ene zone en een stoel en tafel in de andere, bijvoorbeeld. Als je het geluk hebt een ruime, goed geproportioneerde slaapkamer te hebben om mee om te gaan, raden ontwerpers aan het bed vrijstaand te maken.

Waar bed plaatsen in slaapkamer? - Ontdek alle soorten bedden

Als je bent zoals de meeste mensen, zul je je bed in het midden van de langste muur van je slaapkamer willen zetten. Je bed is immers vrijwel zeker het middelpunt van de kamer. Of dit nu een tweepersoonsbed of een eenpersoonsbed is. Het vestigt niet alleen de aandacht op je slaapplek, maar geeft ook een gevoel van evenwicht door voldoende ruimte te bieden voor een nachtkastje aan weerszijden van het bed. Een mooi hoofdeinde of wandkunst kan ook gebruikt worden om boven het bed voor een vleugje flair te zorgen. Of dit nu in de master bedroom is, of in de kinderslaapkamer.

Je kunt gaan voor een laag hoofdeinde en hoge en brede gordijnen. Je kunt de gordijnen sluiten als dat nodig is, maar je beperkt zo niet het zicht op de buitenwereld. Een ander alternatief is om je bed tegen de muur te zetten, waardoor je vrijer door de kamer kunt bewegen. Dit is vooral gunstig als je een eenpersoonsbed of bedbank koopt voor een compacte slaapkamer.

Overdag kan een bedbank tegen de muur als bank gebruikt worden, en 's nachts kan een slaapbank tegen de muur als bed gebruikt worden. Natuurlijk, als je extra ruimte nodig hebt, kun je een standaard bed tegen de langste muur zetten.