TeakplantageWeba startte in 2005 met een eigen teakplantage in Indonesië. We garanderen dat we twee bomen planten voor elke boom die we gebruiken voor de productie van tuinmeubelen in teak.

In 2012 hebben we 3 fases achter de rug. In totaal hebben we al 17.920 bomen laten planten, op een oppervlakte van 22 hectare. De grootste bomen zijn nu al 13 meter hoog.

 In de zomer van 2011 ging een delegatie van Weba ter plekke kijken hoe het staat metInspectie door Weba van de teakplantages de plantage. We zagen dat de bomen en plantages er prachtig bij staan. Het is de lokale bevolking die de plantages onderhoudt.

In ruil mogen ze tussen de teakbomen hun eigen gewassen kweken (pinda’s, pompoenen, bonen, cassava, maïs, enz). Als de bomen kaprijp zijn, krijgt elk dorp een deel van de opbrengst.

Boomkwekerij. Continu worden jonge teakbomen gekweekt om zieke bomen te vervangenHier groeien bonen tussen de jonge teakbomen

Hier hebben de dorpelingen voor eigen gebruik cassava tussen de teakbomen geplant

Actua

 • Nieuws van WEBA!

  Klik hier voor de folder.

 • Zondag 1 mei en donderdag 5 mei zijn onze winkels open! Gent en Deinze van 10u tot 18u30; Mons van 14u tot 18u30.

  Vrijdag 6 mei gelden de normale openingsuren: Gent en Deinze van 9u - 19u en Mons van 10u - 18u30.

 • De webshop is altijd open!

  Winkelen 24 uur op 24
  en 7 dagen op 7.De website van weba gebruikt veilige cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Ok of meer weten.